Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi
ensonhaber.com

Gazeteci Abdülkadir Özkan Erdoğannofobi kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetteki üstün başarısını, geçmişten günümüze kadar bir solukta anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta raflarda yerini alan bu değerli çalışma Erdoğan’ın siyaset hayatını mercek altına alıyor. Erdoğan’ın Milli Selamet Partisi’nde başlayan siyaset hayatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, daha sonra Başbakanlık ve son olarak da devletin en tepesi olan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturarak siyasetin her kademesinde yer aldı.

İKTİDARDA EN UZUN KALAN İKİNCİ İSİM

Elimdeki bu kitapta Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü üstün başarı bazı kesimler tarafından korkuya sebep olduğunu ve büyük bir kıskançlığa yol açtığını göreceksiniz. Kuşkusuz bu başarı çok az siyasetçiye nasip oldu. Her seçimde oylarını biraz daha arttırarak iktidarını koruyan Recep Tayyip Erdoğan; Türk siyasetinde iz bırakmış ve bırakacak ender devlet adamlarındandır.

Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi

14 Ağustos 2001 tarihinde kurduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’ni iki sene sonra iktidara taşıdı. Akabinde 2007’deki genel seçimlerde yüzde 47 gibi bir oyla bu başarısını perçinleştirdi. 2011 seçimlerinde ise yüzde 50 oy alarak partisini başarıdan başarıya taşıdı; ilk kez halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı oldu. 27 Mayıs 1960 darbesinde devrilerek idam edilen Adnan Menderes’ten sonra en uzun iktidardan kalan isim oldu.

Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi

SİYASETTE ERDOĞAN KORKUSU

Erdoğan’ın politikadaki başarısına hep imrenilerek bakıldı. Her seçimde Erdoğan karşısında kaybeden muhalefetin ise hali içler acısı olmuştur. Sandıktan umduğunu bulamayanlar iktidarı almak için gayrimeşru yollara başvurdular. Başvurdukları her yol hüsranla sonuçlanmış ve günden güne Erdoğan kendileri için siyasette yegâne korkusu oldu.

Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi

Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi

Kitapta da bu kumpaslara, muhtıralara uzun uzun yer verilmiş. Titiz bir çalışmanın ürünü olan kitabı özellikle genç kuşakların okumasında yarar görüyorum. Nitekim bir hafıza tazelenmesi olan Erdoğanofobi tarihe tanıklık ediyor.

Abdülkadir Özkan’dan yeni kitap: Erdoğanofobi

“TÜRK SİYASETİNİN ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜ”

Abdülkadir Özkan kitabın önsözünde Erdoğan için şunları söylüyor:

"Türk siyaset tarihinde Gazi Mustafa Kemal’den sonraki en büyük başarı hikâyesi olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Türkiye’nin demokratikleşmesinde sağladığı önemli katkılar, İslamcılığın yahut “Müslüman siyasetin” sistemle entegrasyonunu tamamlayan pragmatizmi, İslamcılığa karşı “muhafazakâr demokratlığı” siyasal bir doktrine dönüştürmeyi başaran kararlığı, Türkiye’nin neoliberal ekonomik, toplumsal ve kültürel dönüşümünü sağlayan reformist hedefleri, Erdoğan’ı Türk siyasetinin en önemli siyasi aktörlerinden biri kılan sadece birkaç başlık.

Bu nedenle Erdoğan’ı çok yönlü hesaba katmadan yazılacak bir siyaset tarihi, Türkiye’nin kritik demokratikleşme ve dönüşüm süreçlerinin anlaşılabilmesine imkân vermeyecektir.”

UZUN SOLUKLU YOLCULUK

Kitapta Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün siyasi hayatını ölümsüzleştirilen fotoğraflar ışığında bölümler halinde okuyacaksınız. Bütün tartışmalara rağmen Refah Partisi’nde Erbakan tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesini, dönemin siyaset havasını, askeri vesayetin politika için her zaman tehdit teşkil etmesini, siyasi ve ekonomik krizlere, muhtıralara, darbe girişimlerine, ve en önemlisi Erdoğan’ın bütün bu olumsuz olaylara rağmen adım adım yükselişine tanık olacaksınız.

Kitap sayfası için iletişim: ergul.tosun@ensonhaber.com