10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı
İHA

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık H.M.B. (37), mağdur kızın şikayetçi annesi F.O., babası L.O. ile avukatlar duruşma salonunda hazır bulunurken, mağdur kız S.O.(13) ise pedagog ile birlikte Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’nden (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı

İLK İSTİSMAR EVDE GERÇEKLEŞTİ

Duruşma savcısı verdiği mütalaasında, sanık H.M.B. ile mağdurun babası L.O.’nun yakın arkadaş olduklarını ve sık sık görüştüklerini belirtti. Mütalaadaki iddiaya göre 3 yıl önce L.O.’nun evinde sanık H.M.B., o dönem 10 yaşında olan mağdur kız S.O.’ya babasının olmadığı sırada kucağına alıp, istismarda bulundu.

BU KEZ PİKNİK ALANINI SEÇTİ

Sanık H.M.B., iddiaya göre 2018 yılı eylül ayında da Melikgazi ilçesi Kıranardı Mesire Alanı’nda, ailece piknik yaptıkları sırada kamelyada otururken, o dönem 12 yaşına giren mağdur kız S.O.’ya kimsenin olmadığı sırada yine istismarda bulundu. Sanığın "Ben senin amcanım, babana bunları söyleme." dediği, mağdur kızın daha fazla dayanamayarak, annesine anlatmasının ardından olayın ortaya çıktığını anlatan savcı, tutuksuz sanık H.M.B.'nin, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

SUÇUNU İNKAR ETTİ

Şu an 13 yaşında olan mağdur kız S.O.’nun pedagog eşliğinde ifadesi alınırken, anne F.O. ile baba L.O. da sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Tutuksuz sanık H.M.B. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, “Arkadaşım L.O. ev arıyordu. Ben de bodrum katta buldum, karısı da beğenmedi ve araları bozuldu. Benim aralarını bozduğumu düşünüp, bana husumet besledi. Kesinlikle mağdura karşı o eylemleri işlemedim.” dedi.

"YAPMADIM KARDEŞİM"

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık H.M.B.’ye ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası vererek, herhangi bir indirim maddesi uygulamadan sanığın tutuklanmasına hükmetti. Polis ekiplerince kelepçe takılarak duruşma salonundan götürülen H.M.B., arkadaşı L.O.’ya dönerek, "Yapmadım kardeşim." dedi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)