100 yaşındaki Zaide Nine kimlik sahibi oluyor

100 yaşındaki Zaide Nine kimlik sahibi oluyor

Nüfusta kaydı olmayan 100 yaşındaki Zaide Onur'un kimlik alması için çalışma başlatıldı. Iğdırlı Onur, hasta olduğu zaman çocuklarının ilaçlarını kullanmış. Iğdır'da yaşayan 100 yaşındaki Zaide Onur, başlatılan yasal işlemlerin ardından kimlik sahibi olacak. Çimenler Mahallesi'nde torunuyla beraber kalan Zaide nine, bugüne kadar nüfus cüzdanı olmadan hayatını sürdürdü. Zaide nineyi evinde ziyaret eden AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Mustafa Buluş, kimlik sahibi olması için çalışma başlattı.

KİMLİĞİ HİÇ OLMADI

Buluş yaptığı açıklamada, Zaide Onur'un kimlik sahibi olabilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, işlemler tamamlandıktan sonra Onur'un kimlik sahibi olacağını söyledi. Yerel seçimler için çalışma yaptıklarını ve bu çalışma kapsamında Zaide Nine'yi ziyaret ettiklerini anlatan Buluş, 'Zaide Nine'nin kimliğinin hiç olmadığını öğrendik.

100 yaşındaki Zaide Nine kimlik sahibi oluyor

100 YAŞINDAN SONRA KİMLİK SAHİBİ OLACAK

Bu vesile ile bizde Iğdır Baro Başkanlığı'mız ile görüştük ve Zaide Ninemizin kimliğini alabilmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Mahkeme için yapılacak olan masrafların tamamı devletimiz tarafından karşılanacak. Bu işlemler sonuçlanınca Zaide Nine 100 yaşından sonra kimlik sahibi olacak' diye konuştu.

''YAŞADIĞIMI İSPATLAMAK İSTİYORUM''

Zaide Nine, hiç nüfus cüzdanının olmadığını ve yaşadığını kimseye ispatlayamadığını ifade etti. Kimlik sahibi olursa devletin kendisine tanıdığı hakları kullanacağını belirten Onur, 'Hiç hastaneye gitmedim. Hastalandığımda çocuklarım ilaç getirdi bana ve bu şekilde iyileşiyordum' dedi.