103 yaşındaki nine Erdoğan'a çıkıştı - izle

103 yaşındaki nine Erdoğan'a çıkıştı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Antakya Otoman Palace'de düzenlenen “Medeniyetlerin Buluşma Noktası Anadolu'daki Kadının Güçlendirilmesi” konulu programın sonunda, Hatay'ın en yaşlısı olma unvanını elinde bulunduran 103 yaşındaki Emine Ceylan'a hediye sunan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Emine Nine'nin içinde barındırdığı yaşam sevgisine hayran kaldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN..

Emine Nine'den Başbakan'a Dinle Telkini - izle

103 YAŞINDAKİ NİNE, HATAY İŞGALİNİ ANLATTI

Başbakan ve eşi, 14 yaşında evlenip 11 çocuk doğuran, kaybettiği 7 çocuğundan birini şehit veren Emine Ceylan'ın hayatını kendi ağzından dinledi. Başbakan Erdoğan'a, çocukluğunun, köyü Şenköy'ün ve Hatay'ın acı günlerinde geçtiğini anlatan Emine nine, “1918 Hatay'ın işgal günleri. O günler çocukluğumun korkulu günleridir. Köyde bu acıları yaşayanların en başında Gazi Dede ve ben gelirim.

DİNLE

Aylarca ormanlarda aç ve susuz yaşadık. O çocuk yaşta büyüklerle beraber dağlara kaçtığımızı ve acılarımızı hep hatırlarım” dedi. Hayatını anlatırken araya giren Başbakan Erdoğan'a “Dinle” diye çıkışan Emine ninenin bu hareketi, Erdoğan ailesi başta olmak üzere tüm salonu gülümsetti. Etrafına aldırmadan hayat hikâyesini anlatmaya devam eden Emine Ceylan, “14 yaşında yokluktan kurtulmak üzere evlendirildim. Ama hayatın yükünü ben gene çektim. Başkalarının işinde çalışarak hayatımı devam ettirirken, 11 çocuk dünyaya getirdim. Hayatım daha da zorlaştı. Ama her şeye göğüs gerdim. Çocuklarımı kimseye muhtaç etmeden hem baktım hem de okuttum” şeklinde konuştu