Yaşlı babası sıkılmasın diye her gün yanında
İHA

Ankara Kalesi'nde 1997 yılından beri lokanta işleten iki çocuk sahibi Sadık Candan, 107 yaşındaki babası Taşdan Candan'ı her gün iş yerine götürüyor.

Taşdan Candan, günün belirli saatlerinde lokantadaki köşesinde ona ayrılan divanda uyurken, yandaki masalarda bulunan müşteriler de yemek yiyor.

Yaşlı babası sıkılmasın diye her gün yanında

"BABAM ZAMANINDA ATLI SÜVARİYDİ"

Babasının 1930 ve 1936 yılları arasında asker olduğunu dile getiren Sadık Candan, “Babam vatanına, milletine, devletine, bayrağına sadık bir insan. Devletin en zor durumunda askerlik yapmış. Altı sene üç ay belirli aralıklarla askerlik yapmış, o sırada başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’müş. Babam atlı süvari olduğu için bölük komutanının da emir eriydi. Çok iyi bir at binicidir.” şeklinde konuştu.

Yaşlı babası sıkılmasın diye her gün yanında

"ANNEMLE ÇİZEREK ANLAŞIYORLAR"

Anne ve babasının okuryazar olmadığını ifade eden Candan, kağıt üzerinde çizimlerle alınacak listesi hazırladıklarını, alacaklarını kağıda çizerek istediklerini paylaştı. Candan, “Listeye bakıyor, hiçbir şey yazılı değil sadece alışverişe gidip kağıda çizdiklerini gösterip ‘Şunu ver’ diyor. İkisi de alışveriş yaparken böyle bir iletişim kuruyor." dedi.

Yaşlı babası sıkılmasın diye her gün yanında

"ATATÜRK BENİM BAŞKOMUTANIMDI"

Taşdan Dede, 1930- 1936 yılları arasında askerlik yaparken başkomutanlarının Mustafa Kemal Atatürk, bölük komutanının ise Nurettin Baransel olduğunu anlattı. Taştan Candan, Atatürk için, “O yemek de yemezdi, içmek de bilmezdi, onun yemek yediği yeri kimse de bilmezdi. Kim söylüyorsa gelsin benim yanıma. Bir saat buradaydı, bir saat sonra kim bilir neredeydi. Çok çalışırdı, o benim başkomutanımdı.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)