11 Eylül nedir
ensonhaber.com

11 Eylül 2001, Saat 08:45. Yer ABD'nin metropollerinden New York. Gökyüzünden süzülen Boeing 767 tipi bir uçak aniden kentin göbeğinde bulunan İkiz kulelerin üzerine doğru dalış gerçekleştirdi. Kuleler yıkıldı, saldırıda en az 3 bin kişi hayatını kaybetti.

11 Eylül nedir

16 YILLIK TARTIŞMA

Üzerinden 16 yıl geçti ancak ABD'liler için aynı acı halen ilk günki gibi taze. Ancak bu saldırı kimseye bir zafer getirmediği gibi özellikle İslam aleminde büyük kayıplara sebep oldu. Birlik ve beraberlik ise bunların en büyüğü.

Dünyayı dehşete düşüren ve o günden sonra yeryüzünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı 11 Eylül saldırıları terörden çok küresel bir İslam karşıtı politikalar zincirinin fitilini ateşledi. Irak'ın işgaliyle başlayan süreç bugün DEAŞ'ın ortaya çıkması ile devam ediyor.

Kulelerin yıkılışına ilişkin komplo teorileri 16 yıla rağmen bitmek bilmezken perde arkası halen gizemini koruyor. 11 Eylül gerçekten bir "terör" saldırısı mı yoksa bir operasyon mu halen tartışma konusu,ancak o gün yaşananlar hala milyarlarca insanın hafızasında...

11 Eylül nedir