Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

THE WALL STREET JOURNAL

WSJ, ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçi ve Demokrat üyelerin, hükümetinin ikinci kez kapanmaması için sınır güvenliği konusunda geçici olarak anlaşmaya varmasını ana sayfaya taşıdı. Anlaşmanın şartlarında ise, Trump’ın Meksika sınırına duvar örülmesi için istediği 5.7 milyar dolarlık ödenek yer almıyor. Gazetenin gündemindeki diğer bir konu ise İran’ın, Ayetullah Ruhullah Humeyni liderliğinde gerçekleşen İslam Devrimi’nin 40'ıncı yıl dönümü kutlamaları vardı.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

NYT’ın gündeminde de ABD Kongre üyelerinin, sınır güvenliği konusunda aylardır süren anlaşmazlığı sona erdirmek ve hükümetin 2. kez kapatılmasını önlemek için kapsamlı bir anlaşma konusunda prensipte anlaşmaya vardıklarını söylemesi yer aldı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

The Times’in gündeminde ise, İngiliz YouGov araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçları vardı. Bu sonuçlara göre, İngiltere’de ani bir seçim gerçekleşmesi halinde, Theresa May liderliğindeki muhafazakarların bir kez daha büyük bir galibiyetle seçileceği manşete taşındı. İran’daki 40. yıl kutlamaları, öne çıkan diğer bir konuydu.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Maliye Bakanı Philip Hammond’ın, Brexit’in ülke ekonomisi üzerinde kâr payı yaratabileceği iddiasının, İngiliz ekonomisinin son 10 yılın en durağan konumda olmasının ardından çürütülmesi, The Guardian’ın manşet konusuydu.

Yabancı basında günün manşetleri

FRANSA – LE FIGARO

İngiliz ekonomisinin geçen yıl itibarıyla 2012 yılından bu yana en düşük performansı göstererek yüzde 1,4 seviyesinde büyüme kaydetmesi, Fransız gazetenin de gündemindeydi. Venezuela darbeci “lider”i Juan Guaido’nun, vitamin ve besin takviyelerinden oluşan ilk insani yardımın dağıtımını yaptıkları açıklamaları da, ana sayfadan verilen başlıklar arasında oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, İran İslam Devrimi'nin 40. yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmayı ana sayfadan veren gazete, Cumhurbaşkanı’nın “dünya ile dirsek temasının devam edeceği” mesajlarına da yer verdi.

Yabancı basında günün manşetleri