135 saniyede 2 radar cezası yedi
Ajanslar

İstanbul'dan memleketi Sivas'ın Suşehri ilçesine hafif ticari aracıyla yola çıkan Mustafa Demir (44), 7 Ağustos Pazar günü Amasya'nın Merzifon ilçesinde E-80 karayolunda saat 23.45.22'de saatte 91 kilometre hızla seyrederken yaptığı ihlal nedeniyle 199, 23.47.37'de saatte 100 kilometre hızla seyrederken yaptığı ihlal nedeniyle de 412 lira cezaya çarptırıldı.

YÜZDE 25 İNDİRİMLİ ÖDEDİ

Ceza tutanaklarının 5 ve 6 Eylül'de PTT tarafından kendisine tebliğ edildiğini belirten Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün, cezaları yüzde 25 indirimli olarak Suşehri Mal Müdürlüğüne yatırdığını söyledi.

"SÜLEYMAN SOYLU'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Demir, önceki gün elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını müjdeleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek, "Maaşlı insanlar olarak cezalar çok ağır geliyordu. Aynı gün aynı yerde iki defa ceza yedik, toplam 600 lira. Bunları ödedik. Ama inşallah bundan sonra olmaz. TEDES uygulamasını kaldıran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

135 saniyede 2 radar cezası yedi

245 LİRA MAZOT PARASI, 600 LİRA RADAR CEZASI

İstanbul’dan Suşehri'ne 245 liralık mazotla geldiğini aktaran Demir, "Buradan 600 lira radar cezasıyla gideceğiz. Bu zoruma gitti." dedi.

Hıza her zaman karşı olduğunu da dile getiren Demir, "Otoban gibi yollarda bu cezaları yemek üzüyor. Eğer bu uygulamayı devam ettireceklerse eski yolları versinler bizler de yavaş yavaş gideriz." ifadelerini kullandı.Demir, TEDES uygulaması olan yerleşim yerlerinden bugüne kadar alışveriş yapmayarak, bu durumu kendince protesto ettiğini de sözlerine ekledi.