15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananlar iddianamede

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı düzenlenmişti. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen özel kuvvetler ve MAK timleri, amaçlarına ulaşamadıkları operasyon sonrası, 2 şehit veren polisin karşı ateşinde kaçmışlardı.

MENFEZDE YAKALANAN FETÖ'CÜ

Firardan sonra en tehlikeli firari olarak aranan Zekeriya Kuzu ve yanındaki timdeki askerlerle Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde yakalandı. Diğer 11 firari askerde 30 Temmuz gecesi Marmaris Şirinköy'deki operasyonlarda yakalanmıştı. Zekeriya Kuzu, cezadan kurtulmak için 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için başvuruda bulunmuştu.

15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananlar iddianamede

AYRINTILAR İDDİANAMEDE ORTAYA ÇIKTI

Darbeci askerlerini yakalanmasından 4 ay sonra Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında iddianameyi tamamlayıp Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıya dair önemli ayrıntılar da ortaya çıktı.

ERDOĞAN'IN YERİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİLER

Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otelden ayrılmasına rağmen o bölgede kalan koruma polislerinin "Teslim olun" çağrılarına aldırış etmeyip silahlı çatışmaya girdikleri, koruma polislerinden yaralananlar olması üzerine çatışmanın bittiği anlaşıldı. Koruma ekip amirinin teslim olacaklarını söylemesi üzerine yanlarına giden Şükrü Seymen'in, ona yönelik "Cumhurbaşkanı nereye gitti? Cumhurbaşkanının nereye gittiğini söyleyin yoksa bacağına ateş ederim" dediği iddianamede yer aldı.

15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananlar iddianamede

POLİSLERİN BAŞLARINA BASTILAR

Teslim olan polisleri yere yatıran darbeci askerlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini öğrenebilmek için koruma polislerinin başlarına botlarıyla bastıkları, çevrelerine ateş ettikleri ve tekmeledikleri de ifadelerde yer aldı.

"CEHENNEMİ YAŞATACAĞIZ SİZE"

Bu sırada koruma polislerinin yanına gelen darbecilerden 'Paşa' lakaplı FETÖ'nün Çiğli İmamı Zekeriye Kuzu'nun, "Cehennemi yaşatacağız size. Bunlar daha yeni başlıyor. Allah ve kitaptan bahsetmeyin, millete yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Hani inlerimize girecektiniz? Biz sizin ininize girdik. Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o? Hangi helikopterle gitti? Hangi havalimanına inecek? Ne zaman kalktı helikopterle?" dediği ortaya çıktı.

Polisinin karşı ateşi üzerine kaçamayan darbeci askerlerden Binbaşı Şükrü Seymen'in de helikoptere ateş etiği ortaya çıktı. İddianamede ayrıca, sanıkların kaçmalarına ve yakalanmalarına ilişkin bilgiler de yer aldı.