Dünya manşetlerinde yeni hafta
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD Kongresi’nde devam eden bütçe görüşmelerinin, Meksika sınırına örülecek duvara ayrılan fona ilişkin bir anlaşmaya varılamaması nedeniyle yeniden tıkanmasını manşete taşıyan gazete, hükümetin tekrar kapanma ihtimalinin bulunduğunı ana sayfadan duyurdu. WSJ’ın gündemindeki diğer konu ise ABD destekli YPG terör örgütü militanlarının, DEAŞ’ın Suriye'nin doğusunda kontrolünde tuttuğu son bölgelere yönelik bir harekat başlatması oldu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD’de 2016 seçimlerinde Rusya ile işbirliği yapmakla suçlananan Trump hükümetiyle ilgili görülen dava devam ederken, savcı Robert Mueller’in, seçim kampanyasında görev yapan kişilerin Moskova ile işbirliği yapıp yapmadığı ve Trump’ın hukuk dışına çıkarak soruşturmanın önünde engel teşkil edip etmediği soruşturmasına ilişkin detaylar, gazetenin öne çıkan gündem konusu oldu. Kongre’de devam eden bütçe görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık ve beraberinde gelen federal hükümetin 2. Kes kapanacağı söylentileri de NYT tarafından manşete taşındı.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

ABD – FINANCIAL TIMES

ABD borsalarında Brexit anlaşmazlığı neticesinde yaşanan belirsizliği ve ticaret anlaşmasının 1 Mart'a yetişememe ihtimalini güçlenmesini gündeme getiren gazete, ticaret müzakerelerine ilişkin endişeleri de dile getirdi.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere Başbakanı Theresa May’in, kabine üyelerinin desteğini kaybetme riskine rağmen İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile gümrük birliğine girerek yumuşak bir Brexit'e kapıyı açması, gazetenin manşetinde yer aldı.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

ABD'nin, yeni Güney Asya stratejisi kapsamında Afganistan'da saldırılarını artırdığını, düzenlenen son hava saldırılarında ciddi artış meydana geldiğini aktaran NYT-Avrupa edisyonu, Rusya ile ABD arasında 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) askıya alınmasında suçun Rusya’da olduğuna yer veren bir başlık yayınladı. Buna göre ABD, Rusya'nın INF'nin koşullarını yıllardır ihlal ettiğini, ülkesinin yetkililerinin bu konuyu daha önce 30'dan fazla kez dile getirdiklerini savunuyor.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

FRANSA – LE MONDE

Macron’un Sarı Yelekliler’le uzlaşma kapsamında başlattığı müzakereleri gündeme getiren gazete, çıkartılan çalışma yasası reformunun kalıcı hale getirme planını da ana sayfadan duyurdu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta