2. Abdülhamid'in Kızılderili varisi ortaya çıktı
Ajanslar

2. Abdülhamid'in Kızılderili varisi ortaya çıktı

34'üncü Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in 11 varisinin 5 yıldır süren veraset davasında ortaya çıkan mirasçılar ABD'deki Kızılderililer'e kadar uzandı.

TORUNU KIZILDERİLİYLE EVLENİNCE..

Birinci kuşak varislerin belirlendiği davada Sultan II. Abdülhamid torunu Samiye Hatun'un ABD'de bir Kızılderili olan Larry D'appadoca ile evlenerek "D'appadoca" soyadını aldığı ve 23 yıl önce 78 yaşında iken New York'ta vefat ettiği anlaşıldı.

ABD Konsolosluğu'ndan Samiye D'appadoca'nın mirasçılarının kim olduğunun tespitini isteyen mahkeme, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşiv Daire Başkanlığı'na da yazı yazarak padişahın yurtdışına çıkartılmış hanedan üyelerinin kayıtlarını istedi.

ABD VE OSMANLI ARŞİVLERİ AÇILACAK

ABD'den ve Osmanlı Arşivi'nden kayıtlar gelince II. Abdülhamid'in yurtiçinde ve yurtdışında toplam kaç mirasçısının olduğu ortaya çıkacak.

Mahkemeye daha önce ulaşan bilirkişi raporunda, İlk evliliğini 1863 yılında yapan Sultan II. Abdülhamid'in kız ve erkek çocuklarından devam eden soyu, 15 kişi olarak belirlendi. Bu 15 kız ve erkek çocuğun da evlenmesiyle davayı açan bir kısım varislerin II. Abdülhamid'in birinci kuşak mirasçıları olduğu anlatıldı. Sıra yurt dışına çıkarılan hanedan üyelerinin tespitine gelmişti.