İki hocasını bıçaklayan liseli 16 yıl hapis yatacak

a

Edinilen bilgiye göre, 26 Mart’ta merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Kırcılar Lisesi'nde meydana gelen olayda, uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan lise birinci sınıf öğrencisi B.Y. (17) bıçakla okula geldi.

ODANIN KAPISINI KIRARARAK İÇERİ GİRDİ

Müdür yardımcısının odasının kapısını kırması sonucu kırık cam sebebiyle elinden yaralanan B.Y., müdür yardımcısı Adnan U.'yu karnından bıçakladı. Bu esnada sesler üzerine yardıma giden Yücel A. da öfkeli genç tarafından sırtından bıçaklandı. Yaralı iki öğretmen de hastaneye kaldırıldı.

36 YIL İSTENMİŞTİ

Tedavi için gittiği hastanede gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan B.Y. hakkında 'iki kişiye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar vermek' suçlarından açılan dava tamamlandı. Hakkında toplam 36 yıla kadar hapsini istenen gencin, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son davası görüldü. Mahkeme gence, müdür yardımcıları Adnan U.'nun bıçakla yaralanmasına önce ağırlaştırılmış müebbet, Yücel A.'nın bıçaklanmasına ise müebbet hapis cezası verdi. Ancak mahkeme sanık B.Y.'ye yaşının küçük olması nedeniyle cezaları ayrı ayrı 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.