Erdoğan: Rusya'yla iş birliği içindeyiz
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl içerisindeki 7. yüz yüze görüşmeleri için başkent Ankara'da bir araya geldi.

Ardından Putin-Erdoğan başkanlığında heyetler görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün değerli dostum Putin ile bölgesel meseleleri de ele aldık. Bu konuların en başında Kudüs ile ilgili gelişmeler vardı. Ortak bakış açıları geliştirmeye çalışıyoruz.

KUDÜS KARARI

Ele aldığımız konular arasında Kudüs de vardı. ABD'nin kararı tüm dünyada büyük bir infial uyandırdı. Müslümanlarla beraber, Hıristiyanları ve aklı selim Yahudileri hayal kırıklığına uğrattı. Haftasonu protestolarda İsrailli askerler 4 Filistinliyi şehit etti. Gazze uçaklarla bombalandı. İsrail yangına körükle gitmeye devam ediyor.

S-400

S-400 konusuyla alakalı olarak da ilgili arkadaşlarımız bu hafta içerisinde bir araya gelerek bu işi neticelendirecektir.

SOÇİ'DE İKİNCİ GÖRÜŞME OLACAK

Bugün Suriye'deki durumu da ele aldık. Ne gibi ilave adımlar atabileceğimizi de istişare ettik. Suriye'de kalıcı çözüm bulunması amacıyla Cenevre'de yürütülen sürece katkı sağlayacağız. Bundan sonraki adımımız, en kısa zamanda Soçi'de ikinci görüşmemizi, buluşmamızı yapacağız."

Erdoğan: Rusya'yla iş birliği içindeyiz- VİDEO

RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİSİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Görüşmelerimiz yapıcı hava içinde gerçekleşti. Uluslararası ve bölgesel gündemin güncel konularını da ele aldık. Moskova ile Ankara arasındaki iş birliği gerçekten başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Ticari ve ekonomik alandaki engeler kalktı. Türk tarım ürünlerinin Rusya'ya ihracatı artmış bulunuyor. İleriki adımların liberalleşmesi konusunu nasıl ilerletebileceğiz bunları görüştük.

ABD'NİN KUDÜS KARARI

Amerika'nın Kudüs kararı bölgedeki konuları daha da dengesizleştirmektedir. Barış sürecini baltalayan bir karardır. Sayın Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı hakkında beni bilgilendirdi. Biz iyi komşuluk temelinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."