2016'da resmi ve dini tatilleri uzatmanın yolları

2016'da resmi ve dini tatilleri uzatmanın yolları

2016 yılında milli bayramların çoğu hafta sonuna denk gelecek, fakat dini bayramların ikisi de hafta içi olacak. Dolayısıyla 2016 yılında bayram tatilleri çalışanların yüzünü güldürecek.

2016'da resmi ve dini tatilleri uzatmanın yolları

19 MAYIS

23 Nisan ve 1 Mayıs tatilleri hafta sonuna denk geliyor. 19 Mayıs tatili ise Perşembe gününe denk geliyor, dolayısıyla Cuma günü yani 1 gün izin alarak 4 gün tatil yapılabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı da 9 gün tatil olabilir. Çünkü 4 Temmuz Arife günü Pazartesi’ye denk düşüyor ve bu durumlarda genellikle köprü şeklinde tatil ilan ediliyor.

Eğer öyle olmasa bile, Pazartesi yarım gün ve Cuma 1 günlük izinle, 9 günlük tatil yapılabilir.

30 AĞUSTOS

30 Ağustos Zafer Bayramı ise Salı günü. Pazartesi günü bir gün izin alarak, yine hafta sonuyla birlikte 4 günlük izne çıkmak mümkün.

KURBAN BAYRAMI

Bu yıl Kurban Bayramı da 9 gün tatil olabilir. Çünkü Kurban Bayramı’nın birinci günü 12 Eylül Pazartesi gününe denk düşüyor. 16 Eylül Cuma günü, 1 günlük izin alarak yine 9 günlük tatile çıkılabilir.

Eylül ayının son yıllarda çok sıcak geçti, hala denize girmek için güzel bir tatil seçeneği olacak. Seyahat planı tablosuyla bu yılın tatilleri daha ayrıntılı görülüp ona göre program yapılabilir.