Emlak Konut'tan ev sahibi olmak isteyenlere tarihi fırsat

murat kurum

"EMLAK KONUT TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYUYOR"

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kurum, Emlak Konut GYO yöneticilerini toplayarak gelir paylaşımlı projelerin yüklenicileri ile istişare toplantıları düzenledi.

"GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE, TAM GAZ DEVAM"

Genel Müdür Murat Kurum toplantılarda, "güçlü bir şekilde, daha emin adımlarla geleceğe gidileceğini" vurgularken, müteahhitlerden işçi çıkarmamaları, işlerine "tam gaz" devam etmelerini istedi.

Emlak Konut'tan ev sahibi olmak isteyenlere tarihi fırsat

"TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR KAMPANYA" PLANI

Murat Kurum önderliğinde yapılan toplantılarda konut ihtiyacı olanlar için de önemli kararlar alındı. Buna göre Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut, "tarihinde görülmemiş" ve "gelecekte de sunamayacağı" bir kampanya başlatacak.

FAİZLER YARI YARIYA DÜŞÜRÜLECEK

Bilindiği gibi, halen piyasada en ucuz kredi faizi aylık yüzde 1.12 düzeyinde bulunuyor. Emlak Konut’un planına göre, tüm konut projelerinin Emlak Konut bünyesinde kurulacak olan çatı şirkette toplanacağı ve bu şirketten satılan konutun kredi faizinin aylık yüzde 0.7, vadesi ise 10 yıl olacak.

PEŞİNAT YÜZDE 20 OLACAK

Planda ayrıca satılacak evler için peşinatın yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı öğrenildi.

FAİZ VE PEŞİNAT İNDİRİMİNİN RAKAMLARA YANSIMASI

Faiz indirimi ile ile örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek.

Projede peşinat tutarının yüzde 20 istenecek olmasıyla da 250 bin TL’lik bir konutun 62 bin 500 TL yerine 50 bin TL peşinat ile alınabilmesi demek.