25 Fransız şirket Türkiye’ye geliyor

vivapolis

“Sürdürülebilir şehirler için Fransız uzmanlığı” söylemiyle  dünyanın farklı kentlerinde yapılması planlanan VIVAPOLIS sempozyumlarının ilki İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Fransa’dan 25 şirketin katılacağı etkinlik çerçevesinde Türk ve Fransız kurum ve kuruluşlar şehircilik planlaması, kentsel dönüşüm, şehirlerdeki doğal dokunun korunması ve şehirlerin yönetimi gibi konularda deneyimlerini paylaşırlarken, iki ülke karşılıklı ticari işbirliği imkanlarını araştıracaklar.

23 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Fransız Uluslararası İş Geliştirme Ajansı (UBIFRANCE) inisiyatifiyle, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’nin himayelerinde “VIVAPOLIS İstanbul Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu” gerçekleştirilecek. 23 Eylül 2014 Salı günü Grand Hyatt İstanbul’da gerçekleşecek sempozyumda, Türk ve Fransız kurum ve kuruluşlar şehircilik planlaması, kentsel dönüşüm, şehirlerdeki doğal dokunun korunması ve şehirlerin yönetimi gibi konularda deneyimlerini paylaşacaklar, görüş alışverişinde bulunacaklar. Sempozyum aynı zamanda iki ülke arasındaki ticari işbirliğini de güçlendirmek üzere Türk ve Fransız kurum ve kuruluşları bir araya getiriyor.

BİRÇOK ŞEHİR VE KURULUŞ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dünyanın farklı şehirlerinde yapılması planlanan VIVAPOLIS etkinliklerinin ilki olan “VIVAPOLIS İstanbul Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu” Fransa’dan çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşu ile İstanbul ve Marmara Bölgesi, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Kayseri, Seferihisar ve Nilüfer belediyelerine ev sahipliği yapacak.

Kent yönetimi ve sürdürülebilir şehircilik konularının ele alınacağı seminerin açılış konuşmalarını ise Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Paris Belediye Başkanı Yardımcısı Jean- Louis Missika  ve Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı  ve  Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe yapacak.

3 AYRI OTURUM DÜZENLENECEK

Sempozyumda ayrıca ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla “Kenti Düşünmek”, “Az Tüketen Akıllı bir Şehir, Verimli Kentsel Hizmetler” ve “Kentsel Hareketliliğin Unsurları” başlıklı 3 ayrı oturum düzenlenecek.

Sempozyuma Fransa’dan Ekoloji, Sürdürülebilir Gelişim ve Enerji Bakanlığı uzmanları,  Fransız Çevre ve Enerji yönetimi Ajansı (ADEME),  Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) yöneticilerinin yanı sıra su, enerji, hava ve katı atık sektörlerinde faaliyet gösteren 25 Fransız şirketi yöneticileri katılacak. Sempozyuma Türkiye’den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  Enerji Bakanlığı, Büyükşehir Belediyeleri temsilcileri ile,  Su ve Katı Atık Yönetim şirketlerinden uzmanlar,  mimarlar, mühendisler ve çevre danışmanlık firmalarının katılması bekleniyor.

ELSYEE SARAYI'NDAKİ ÖZEL KONUTUN TASARIMI

Sempozyumun ilgi çeken bir diğer konuğu ise dünyaca ünlü Fransız mimar ve tasarımcı Jean-Michel Wilmotte. François Mitterrand’ın başkanlık döneminde Elsyee Sarayı’ndaki özel konutun tasarımını üstlenen Wilmotte’un tasarımını yaptığı projeler arasında Fransa Millet Meclisi, Orsay Müzesi, Paris Hukuk Fakültesi’nin de olduğu pek çok kamu binası, müze, üniversite, otel, rezidans yer alıyor.

VIVAPOLIS platformu, artan ihtiyaçlara karşılık vermekte zorlanan, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip büyük metropoller için, doğaya ve kent dokusuna saygılı, kaynakların bilinçli olarak kullanıldığı, sürdürülebilir kalkınmanın esas alındığı şehircilik ve taşıma modelleri üzerinde çalışmalar yürütüyor. VIVAPOLIS, sürdürülebilir şehircilik alanında edindiği bilgi ve deneyimi paylaşmak üzere devlet ve belediyeler nezdinde işbirlikleri geliştiriyor.