Dış basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE NEW YORK TIMES

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino López’in, ordunun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaidó'nun ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğini söylemesinin ardından, Rus hükümetinin Mauro’ya desteğini beyan etmesi, NYT’ın ana gündem maddesi oldu.

Dış basında günün manşetleri

ABD – FINANCIAL TIMES

ABD’li Financial Times da, Venezuela ordusunun Maduro’ya olan bağlılığının devam edişinin vurgulandığı bir manşet tasarımına yer verdi.

Dış basında günün manşetleri

FRANSA – LE MONDE

Fransız Le Monde, Venezuela’daki siyasi krizi “Muhalefet darbesi” başlığıyla manşetten duyurdu. Gazete, Caracas'ta dün düzenlenen mitingin ardından, ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kopardığını ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını duyuran Maduro’nun söylemlerine de yer verdi.

Dış basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

The Times, İngiliz hükümetinin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Venezuela’nın meşru lideri olmadığını savunarak, "İngiltere, Juan Guaido’nun Venezuela’yı ileriye götürecek doğru kişi olduğuna inanıyor." açıklamalarını ana sayfadan duyurdu.

Dış basında günün manşetleri

İSPANYA – EL PAIS

El Pais, Venezuela ordusunun Devlett Başkanı Maduro’ya olan desteğini gündeme taşıyarak, “Maduro orduya güvenerek iktidara direniyor” başlıklı bir haberi birinci sıradan paylaştı.

Dış basında günün manşetleri

VENEZUELA – EL CLARIN

El Clarin’in gündeminde, ABD’nin, Venezuela'daki krizi görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyi'ni cumartesi günü acil toplantıya çağırması vardı.

Dış basında günün manşetleri

VENEZUELA – ULTIMAS NOTICIAS

Gazete, Maduro’nun, ülkedeki darbe tehlikesi karşısında uyanık ve seferber olmaya yönelik yayınladığı çağrıya geniş yer ayırdı. Devlet Başkanı’nın sosyal medya üzerinden yayınladığı “Cesur ve savaşçı Venezuela halkını, bir yandan işlerine ve eğitimlerine devam ederken diğer yandan vatanın istikrarını müdafaa etmek için sokakta kalmaya ve seferber olmaya çağırıyorum" sözlerini ise manşetten paylaştı.

Dış basında günün manşetleri