Kar tatilinin olduğu iller
AA

ASD

Tatil edilen işte o iller...

ERZURUM, ARDAHAN, AĞRI, IĞDIR VE HAKKARİ

Kar yağışı dolayısıyla dün alınan eğitime 2 gün ara verilmesi kararı gereği Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Hakkari'de ilk ve orta dereceli okullarda bugün de eğitim verilemiyor.

BİNBÖL

Bingöl'de taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

BATMAN

Batman’ın Sason ilçesine bağlı köylerde eğitim öğretime ara verildi.

GİRESUN

Karadeniz'de etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Giresun'un Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Doğankent ilçesinde ise Süttaşı İlkokulu ve Ortaokulu, Çatak Köyü İlkokulu ve Ortaokulu ile ilçedeki okullara taşımayla gelen öğrenciler için eğitime ara verilmesi kararı alındı.

ORDU

Ordu'nun Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İHO hariç tüm okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak Mahallesi'ndeki okullarda yüksek kar seviyesi, tipi ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

RİZE

Rize'de ise Çamlıhemşin ilçesinde okullardaki öğrencilerin tamamına yakını taşımalı olması ve aşırı buzlanma oluşması nedeniyle okullar tatil edildi.

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde eğitim ve öğretim 16 Aralık Cuma günü tatil edildi.

ELAZIĞ

Elazığ merkez ilçe ile Karakoçan, Palu, Kovancılar, Alacakaya, Arıcak, Maden ve Sivrice ilçelerindeki tüm okullar tatil edildi.

TUNCELİ

Karın etkili olduğu kentlerden Tunceli'de ise Mazgirt ilçesindeki tüm okullarda tatil kararı alınırken Çemişgezek ve Hozat ilçesinde taşımalı eğitime ara verildi.

SİİRT

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçeleriyle Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

MUŞ VE BİNGÖL

Muş ve Bingöl il geneliyle Batman'ın Sason ilçesinde de bugün okullar kapalı olacak.

DÜZCE

Düzce'de etkisini artıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildi.

BOLU

Bolu'daki tüm okullarla Bartın'da taşımalı eğitim yapılan tüm okullarda da eğitim verilemiyor.

ÇORUM VE KONYA

Karın eğitimi engellediği kentlerden Çorum merkezdeki tüm okullarda, Konya'nın ise Derbent, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)