Almanlar dünya barışını tehdit eden ülkeleri listeledi
ensonhaber.com

Dünya barışı, günümüzün en önemli problemlerinden biri olarak görülüyor. Özellikle Orta Doğu'da yaşananlar ile ABD'nin neredeyse dünyanın yarısıyla düşmancıl bir tutum içerisinde bulunması, bu konuyu yeniden gündeme getirdi.

Almanya'da, dünya barışını tehdit eden ülkeler anketi yapıldı. Anketin ilk sırasında ABD yer alırken, üçüncü sırasındaysa Türkiye'ye yer verildi.

Almanlar dünya barışını tehdit eden ülkeleri listeledi

ABD 1'İNCİ SIRADA

Son zamanlarda yapılan bir kamuoyu araştırması, Almanların çoğunluğunun, dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikenin ABD'den kaynaklandığını düşündüğünü ortaya çıkardı. Strateji ve Üst Yönetim Merkezi'nin çarşamba günü açıklanan anket sonuçlarına göre, Almanların yüzde 56'sı, dünya barışı açısından en tehlikeli devletin ABD olduğu görüşünü taşıyor.

TÜRKİYE 3'ÜNCÜ SIRADA

Ankete katılan Almanların dünya barışını tehdit eden ülkeler sıralamasında; Kuzey Kore yüzde 45 ile ikinci, Türkiye yüzde 42'lik oranla üçüncü, Rusya ise yüzde 41 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Türkiye'nin özellikle işgal ve savaş karşıtı politikasına karşılık, Almanlar tarafından listede gösterilmesi pek de sürpriz olmadı. Zira, Almanlar her fırsatta Türkiye karşısında durmayı ihmal etmiyor.