28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı
AA

Geçtiğimiz Nisan ayında sonuçlanan 28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda şu ifadeler yer aldı.

"EYLEMLERLE HÜKÜMETİN İSTİFASI ARASINDA BAĞ VAR"

28 Şubat davasının gerekçeli kararında, "REFAHYOL Hükümetinin istifasıyla sanıkların eylemleri arasında nedensellik bağı bulunduğu" belirtildi.

28 Şubat davasının gerekçeli kararında, "Dava konusu olayda, hükümeti cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etme eylemini gerçekleştirmek üzere, bir kısım sanıkların önceden gizlice ittifak etmiş oldukları anlaşılmaktadır." denildi.

"KARADAYI HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEK İSTEDİ"

28Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın müebbet hapse çarptırılması, 68'inin beraatı, 14 sanık hakkındaki davanın ise düşürülmesine ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG)  54. Hükümeti düşürme amacıyla faaliyet yürüttüğü ifade edilen kararda, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı Bir'in, "54. Hükümetin düşürülmesine yönelik tüm faaliyetlerden bilgileri olduğu" ve "suça iştirakleri konusunda mahkemenin tam bir vicdani kanaate vardığı" bildirildi.

28 Şubat davasında hapse mahkum edilen isimler haberi
28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)