3. Havalimanı'nın yüzde 27'si tamamlandı
AA

havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’da gerçekleşen dev projeleri bugün ziyaret etti. İlk olarak üçüncü havalimanı şantiyesine gelen Bakan Arslan, yetkililerden bilgi aldı. Arslan, havalimanı şantiyesine helikopterle geldi. Bakan Arslan’ı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu ve diğer yöneticiler karşıladı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanı inşaatı ile ilgili Bakan Arslan’a bilgi verdi. Arslan, şantiyeyi gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Üçüncü Havalimanı'na Gayrettepe'den yeni metro geliyor- FOTO GALERİ

YÜZDE 27'Sİ BİTTİ

Bakan Arslan, havalimanı inşaatının yüzde 27’sinin bittiğini söyleyerek, "Şu ana kadar 2 milyar avro harcandı. Her geçen gün personel ve iş makinesi sayısı artacak. İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde burası yolcuların geldiği, yolcuların gittiği, uçakların peşi sıra indiği bir havalimanı olacak. Burası ilk bittiğinde iki bin, tamamı bittiğinde 3 bin uçak inecek" dedi.

3. Havalimanı'nın yüzde 27'si tamamlandı

3. Havalimanı'nın yüzde 27'si tamamlandı VİDEO

GAYRETTEPE-ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI METRO İHALESİ

Bakan Arslan, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro ihalesiyle ilgili de konuşarak, "Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ardından ihaleye çıkacağız. Yapım süresiyle ilgili rekor bir sürede bitirilmesini planlıyoruz" dedi.

3. Havalimanı'nın yüzde 27'si tamamlandı

Vatandaşları uçak bilet fiyatlarıyla ilgili de uyaran Arslan, "Bilet fiyatlarının belirli marjda tutulması için çalışmamız var. Ancak vatandaşlarımız planlı bir şekilde erken bilet alırsa daha uygun olacak. Son gün bilet alan kişiler acil kişiler. Havayolu şirketleri de erken bilet alınması için tavsiyede bulunuyor" diye konuştu. Öte yandan, yıl sonunda 1 milyon bin metrekarelik terminal binasının kaba inşaatını bitirilmesi planlanan şantiyede çalışmalar basın mensuplarınca görüntülendi. Görüntülerde havalimanında gelinen son durum kameralara yansıdı. Örnek terminal binası da basın mensupları tarafından görüntülendi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)