3 kadın PKK'lının cesedini bulan tanıklar konuştu

3 kadın PKK'lının cesedini bulan tanıklar konuştu

9 Ocak'ı 10 Ocak'a bağlayan gece PKK'nın Paris'teki Enformasyon Merkezi'ne giderek cenazeleri bulan üç kişi ilk kez gördüklerini ANF'ye anlattı. Haberde güvenlik gerekçesiyle bu kişilerin isimleri yayınlanmadı.

YAŞADIĞI ŞOKU ÜZERİNDEN ATAMADI

Fidan Doğan ile güçlü bir arkadaşlığının olduğunu söyleyen Tanık A. gördükleri karşısında yaşadığı şoku üzerinden halen atamadığını belirtti. Ayakta durmakta güçlük çeken ve konuşmakta zorlanan kadın tanık gördüklerini şöyle anlattı:

AĞZINDAN KAN AKMIŞ, YÜZLERİ DONMUŞTU

“İçeri girdiğimde ilk gördüğüm ayaklar oldu. İlerlediğimde yerde sırt üstü düşmüş Rojbin'in yüzünü gördüm. Ağzından kan akmış, gözleri kapalı, yüzü donmuştu. Girişte gördüğüm Sakine arkadaşın ayaklarıydı. Sırtı televizyon dolabına dayalı olarak düşmüştü. Aralarında bir valiz vardı. Rojbin arkadaş diz üstü oturmuş, sırtüstü düşmüş gibiydi, Sakine arkadaş da oturduğu yerden yana düşmüş ve sırtı dolaba dayanmıştı.

VALİZ HAZIRLARKEN VURULMUŞLAR

Muhtemelen valizi hazırlarken vurulmuşlar. Valizdeki eşyalardan bir iki parça halen Sakine arkadaşın dizinin üzerindeydi. O sırada A. arkadaş çığlık attı. Şoka girmişti. Daha sonra Ronahi'yi gördüm, yüzüstü yatmıştı. Saçları yüzünü kapatmıştı. Rojbin'in ensesinden itibaren kan akmıştı, Sakine arkadaşın, yandan, yumurta kadar bir şişkinlik vardı gözünde.”

SEHPA KOLTUK HİÇBİRİ YERİNDEN OYNAMAMIŞTI

“O şok ile aşağı indik” diyen tanık Y. “Üçüncü arkadaş o sırada polisle konuşuyordu. Saat 01.20'ydi. Her şey iki dakikalık bir zaman diliminde oldu. Yukarı çıktık olanları gördük, şok içinde ne yaptığımızı bilemeden aşağı indik, buna rağmen her şey hafızama kazınmış gibi. Salonda hiçbir şey yerinden oynamamıştı, her şey yerindeydi. Sehpa ve koltuk hiçbiri yerinden oynamamıştı.”

SAVUNMASIZ HALDE VURULDULAR

Cenazeleri görenler, her üç kadının da başlarından vurulmuş olduğunu söylüyorlar. Kadın tanık, “Böyle bir şey beklemiyorduk. Başlarında kan vardı, ortalık kan gölüne dönmüştü. Başlarından vurulmuş gibiydiler. Hiç savunmasız halde vuruldukları anlaşılıyordu” diyor.