3. köprü dev açılışa hazır

26 Ağustos saat 16.00'da açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor. Açılışıyla birlikte TEM ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır vasıtaların geçişinin yasaklanmasıyla İstanbul trafiğine nefes aldıracak dev gurur projesinin açılışı için İstanbul'un çeşitli noktalarına dev afiş ve ilanlar asıldı.

3. köprü dev açılışa hazır

27 AYDA TAMAMLANDI

Yapımının tamamlanmasıyla Asya ile Avrupa'yı üçüncü kez birleştirecek olan ve 27 aylık rekor bir sürede tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne giden yollardaki son rötuşlar da bitiriliyor. Dünyanın en yüksek kulelerinin bulunduğu köprünün gidiş güzergahlarına yön tabeleları asılıyor. 322 metre yüksekliğindeki köprü kulelerinin ve asma halatların aydınlatma ve ışıklandırma işlemleri ise tamamlandı. Işıklandırma testlerinin de yapıldığı belirtildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün dev açılışa hazır olduğu ifade edildi.

3. köprü dev açılışa hazır

REKORLARIN KÖPRÜSÜ

59 metrelik genişliğiyle 'dünyanın en geniş asma köprüsü' unvanını alacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla yapılacak. Köprüde 8 şeritli karayolu ve iki şeritli tren yolu bulunacak. Toplam bin 408 metre uzunluğuyla 'dünyanın raylı sistemli en uzun açıklığa sahip asma köprüsü' unvanına da sahip olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımını üstlenen ve Sabah'a konuşan IC Holding'in patronu İbrahim Çeçen "47 yıllık meslek hayatımda birçok inşaat yaptım ama bu köprü kariyerimi yükselten bir eserdir. Ülkemizin yüz akıdır" ifadelerini kullanmıştı.

3. köprü dev açılışa hazır