3 milyon öğrenciye e-dershane
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, bu yılın eğitim-öğretim döneminin sonunda kapatılacak temel liseler ve özel kursların yerini alacak projeler hakkında konuştu.

3 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN KİŞİYE ÖZEL TAKVİM

Bakan Selçuk, "Temel liselerle ilgili son kararı bir anda almadık, aylardır üzerinde çalışıyoruz. Sistemi dershane üzerinden yorumlamaktan kaçınıyoruz. Bu sadece lise meselesi değil. Yükseköğretimde belli tasarımlar yapılmazsa ortaöğretim çöker. Hemen gelecek hafta devreye sokabileceğimiz bir yazılım var. Bir video kütüphaneyle Türkiye’nin en iyi hocalarından derslere öğrenciler ulaşacak. 3 milyon çocuk için kişiye özel yıllık takvim çıkarılması söz konusu olacak." dedi

3 milyon öğrenciye e-dershane

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Selçuk, "Çocuk bir soruyu çözemediğinde yazılım otomatik olarak, ‘Sen 7’nci sınıfta şu soruyu çözememiştin, burada bir problem var, önce bunu anlamalısın.’ diye önüne getirecek. Anlamadığın konu neyse sayfasını önüne getiriyor. İster dershaneye gitsin, ister dağ başında olsun, Türkiye’nin en iyi hocalarından ders alma imkânı var. Bunun örneğini öğretmen de görecek. ‘Bu tempoyla gidersen geleceğin yer şurası’ diye yazılım söyleyecek. Çocuk neyi seçmek istiyorsa onun yükseköğretim kontenjan durumuyla ilgili bir akış çıkarıyor yazılım." diye konuştu.

3 milyon öğrenciye e-dershane