Sakarya'da icralık olan çiftçi organlarını satacak
İHA

Kaynarca ilçesinde yaşayan ve kardeşleriyle mal paylaşımı yapamayınca evi ile ahırı icra yoluyla satılığa çıkarılan 54 yaşındaki çiftçi Numan Yıldız, traktörünü satamazsa tüm organlarını satışa çıkaracağını söyledi.

"TRAKTÖRÜMÜ SATAMAZSAM TÜM ORGANLARIMI SATIYORUM"

Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Büyükkaynarca Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilik yapan 54 yaşındaki Numan Yıldız, kardeşleri ile mal paylaşımı yapamayınca evi ve ahırı icra yoluyla satışa çıktı. 13 kişinin hisse sahibi olduğu evin mahkeme kararı sonrasında satılığa çıkartılması konusuna karşı çıkan Yıldız, satılık traktörünün üzerine ‘Evimi ve ahırımı icradan almak için acil satılık. Traktörümü satamazsam tüm organlarımı satılığa çıkarıyorum’ yazısını yapıştırdı.

Sakarya'da icralık olan çiftçi organlarını satacak

YÜZDE 60 ENGELLİLİK RAPORU VAR

Mal varlıklarının mahkeme yoluyla satılmasını engelleyebilmek için satışa çıkardığı traktörünü Kaynarca ilçe merkezine park eden ve yüzde 60 engellilik sağlık raporu bulunan Numan Yıldız, konuyla ilgili yetkililerden yardım istedi.

Sakarya'da icralık olan çiftçi organlarını satacak

"EVİM VE AHIRIM İCRA YOLUYLA SATIŞTA, ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADIM"

Traktörünü satamadığı takdirde organlarını satacağını dile getiren Yıldız, “Eğer traktörümü satamazsam kendi iç organlarımdan birini satmak mecburiyetinde kalacağım. Şu anda traktörüm için bir alıcı bekliyorum. Kardeşlerim ile anlaşamadık mal paylaşımı konusunda ve daha sonrasında ev ile ahır icra yoluyla satışa çıkartıldı. Onları alabilmek için traktörümü satılığa çıkardım. Ahırımda onlarca hayvan vardı yaşadığım sıkıntılar sonrasında ahırımı kapattım, şu anda 2 tane hayvan kaldı. Yaşadığım olayları fırsat bilip çok güvendiğim komşum yarı fiyatına 20 dönüm yerimi aldı. Traktörümü satamazsam eğer, iç organlarımdan birini isteyen kişiye satacağım. Çünkü evim ve ahırımı almak benim için önemli, onları alamazsam benim için hiçbir faydası yok. Benim evimi, arazimi, ahırımı bu zor durumdan fırsat bilerek alan komşu değildir. Çok haksızlıklara uğradım, zor zamanlar geçirdim. Bu traktörü 2016 yılında aldım. 4 dönüm fındıklık sattım ve hanımın bileziklerini verdim zamanında. Bugün traktörü sattığım zaman o zaman ki sattıklarımı geri alamıyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bundan sonra yürüme şansımda yok. Bir akülü sandalye istiyoruz onu dahi çok görüyorlar.” dedi.

Sakarya'da icralık olan çiftçi organlarını satacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)