Üsküdar'da boşanma davası açılan şahıs, eşinin otomobilini yaktı
DHA

Üsküdar Çengelköy'de yaşayan 37 yaşındaki Hilal Kara, 9 yıl önce 45 yaşındaki Hüseyin Kara ile evlendi.

Çiftin "Kuzey" adında da bir oğlu oldu.

Hilal Kara, 10 ay önce eşine şiddet ve geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı.

TEHDİT VE DARBEDİLDİ

Hilal Kara, ayrı bir ev tutarak, çocuğuyla yaşamaya başladı. Hüseyin Kara ise eşinin yaşadığı evi tespit etti. Dava sürecinde Hilal Kara, eşi tarafından sürekli tehdit edildi, darbedildi.

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -1

YAŞADIĞI KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Mahkeme uzaklaştırma kararı vermesine rağmen Hüseyin Kara, eşini rahatsız etmeye devam etti. 13 Ekim'de Hilal Kara, oğlunu okula bıraktı ve evine döndü. Hilal Kara, evine gireceği sırada yine iddiaya göre Hüseyin Kara tarafından darbedildi. Hilal Kara, polis merkezine giderek boşanma aşamasındaki eşinden şikayetçi oldu. Bir aydır ablasının evinde kalan Hilal Kara yaşadıklarını anlattı.

Üsküdar'da boşanma davası açılan şahıs, eşinin otomobilini yaktı VİDEO

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -2

"BEN ÖLDÜKTEN SONRA BENİ DUYMANIZ  ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL"

Hilal  Kara, "Ya karşımızdaki insanın bir sürü suçu var. Sabıka kaydı var. Benim  arabamı yakmasından tutun, bana olan darplarından tutun, işte bağımlılığından tutun... Herşeyi varken neden ben kadın sığınma evine götürülmeye teklif ediliyorum. Neden ben evden çıkarken dikkat etmem gerekiyor da bu kişi yakalanmıyor. Beni duymayan tüm insanlara sesleniyorum; Ben öldükten sonra duysanız çok önemli değil. Bu kadar sessiz kalırsak, bu kadar susarsak daha biz çok duyacağız. Suç yapanlar elini kolunu sallaya  sallaya gezerse daha çok duyacaksınız yani Hilal olacak Ayşe olacak." dedi.

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -3

"ARABAM YAKILDI, DARBEDİLDİM VE TEHDİT EDİLDİM"

10 aydır boşanma davalarının sürdüğünü belirten Hilal Kara, "Şikayetlerimi geri almadım. Şikayetlerimin de arkasındayım. Boşanma davasının peşine araba yakıldı. Devamlı kapıma gelip tehditler, hakaretler, küfürler oldu. Bu ayın 11 ve 13'ünde saldırıya maruz kaldım. Ayın 11'inde bıçaklı saldırıya uğradığımda ablamın arabasına binmeseydim neler olurdu Allah bilir? 11'inde yapamadığı şeyi 13'ünde. 13'ünde çocuğumu okula bırakıyorum, eve geri geliyorum. Geri gelirken tam kapının önünde saldırıya uğruyorum. Saldırıya uğradığım zaman da 'Kapıyı aç, içeride seni öldüreceğim'...Telefonu zorla elimden almaya çalışıyor. Saldırıya uğradım mı? Uğradım. Sonuç ne halen uğrayacak mıyım? Uğrayacağımı da biliyorum" dedi. Kara, eşinin denetimli serbestlikten bırakıldığını, denetimli serbestlikten imza atmadığını belirterek, "İmza atmadığı için, bu olay olduğu için de diğerleri için de aranıyor." diye konuştu.

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -4

"SENİ ÖLDÜRECEĞİM, İNSANLIKTAN ANLAMADIN SÜREKLİ ŞİKAYET ETTİN"

Öte yandan Hilal Kara, eşinin kendisine telefondan tehdit içerikli  ses kayıtları gönderdiğini söyledi. Hilal Kara, boşanma aşamasındaki eşi Hüseyin Kara'ya ait olduğunu belirttiği ses kayıdını da dinletti. Kayıtta, Hüseyin Kara olduğu iddia edilen kişi "Seni öldüreceğim, insanlıktan anlamadın sürekli şikayet ettin." diyerek hakaret ettiği duyuluyor.

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -5

ARACIN YAKILMA ANI KAMERADA

Öte yandan Hilal Kara'nın evinin önündeki aracının yakılma anı da iş yeri kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülere, iki kişi yanına geldikleri otomobilin kapısını açmaları ve aracı yakmaları ile Hilal Kara'nın eşi olduğunu belirttiği kişinin kaldırımda yürümesi yansıdı.

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -6

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -7

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -8

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -9

Boşanma davası açtığı kocası darbetti, otomobilini yaktı, tehdit etti   -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)