35 milyon liralık park yıkılıyor

Mersin’de önceki Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan tarafından 35 milyon lira harcanarak yaptırılan ve açılışı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan, ancak bir vatandaşın kamu yararına olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurması sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilen Mersin Deniz Park’ın yıkımına başlandı.

35 milyon liralık park yıkılıyor

2 YIL ÖNCE HİZMETE AÇILDI

Merkez Akdeniz İlçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı yakınında 5 yıl önce 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, iki yıl önce yaz sezonunda tamamlanarak hizmete açıldı.

35 milyon liralık park yıkılıyor

PROJE 35 MİLYON LİRAYA MAL OLMUŞTU

Mersin Temiz Toplum Derneği üyesi Hidayet Dinçer, 35 milyon liraya mal olan parkın, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığını, şehir merkezi ve kumsalda en değerli mevkide yer aldığını ve proje için harcanan paranın da kamu yararına olmadığını iddia etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, projenin mevcut yasalara ve şehircilik ilkelerine uygun olduğunu belirterek Danıştay’a başvurdu. Danıştay 6’ıncı Dairesi, 10 Eylül 2014’te yerel mahkemenin kararını onayladı.

35 milyon liralık park yıkılıyor

MÜFTÜ DERESİ GÜNEYİ'NE KURULACAK

Danıştayın kararı ile birlikte yıkım araçları bölgeye geldi. Zabıta ve polis ekipleri yıkımda hazır bulunudu. Mersin Deniz Park’taki Aquapark başta olmak üzere sökülüp taşınması mümkün olan parçaların Müftü Deresi’nin güneyine kurulacağı belirtildi.