Şehit Kaymakam'ın babası: Oğlumu FETÖ yaratığı şehit etti

Derik’te hainlerin kurduğu tezgâh ile makamında şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, Akşam Gazetesi'ne yaptığı açıklamada: "Çocuğum şehit oluncaya kadar benim evladımdı şehit olduktan sonra ise bütün Türkiye’nin evladı oldu. 80 milyon ayağı kalktı. Bu bizim kanayan yaramıza şifa olmuştur. Bomba İstanbul’dan geliyor. FETÖ denen yaratık ve ona bağlı olanların işidir bu.Şehit Kaymakam'ın babası: Oğlumu FETÖ yaratığı şehit etti

HAİNLER ABD İLE DANS EDİYOR

Benim yavrum Derik’e hizmet götürdü devletin bütün imkânlarını oraya seferber etmişti.  Buna rağmen çevresindeki insanlar bu kalleşliği yaptılar. Bu işe parmağı olan en ufak bir desteği olanları Allah’a havale ediyorum. Çocuğum üç günlüğüne Ankara’ya gelmişti. O bomba nasıl oraya kadar geldi. Bu kargo nasıl oraya kadar gelebilir. Ben bunun içerisinde ABD ile dans eden FETÖ denen bir mahlûk var ona bağlı olanların planı olduğunu düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

KADERİMLE OYNAMAYIN

Ağabey Ali Haydar Safitürk de şehit kaymakamın bölge için hedeflerini şöyle anlattı: Kardeşim Derik’te 1,5 yıl ondan önce de Bingöl Kiğı’da kaymakamlık yaptı. Bölgede görev yaparken biz kendisine artık biraz da batıda da biraz görev yapsın diye baskı yaptığımızda ‘ ‘kaderime dokunmayın’ derdi. Ben onun fevkalade bir belediyeci gibi hareket ettiğine bizzat şahit oldum. 3 ayda 5 tane çocuk parkı yapmış, yolları birinci sınıf parke taşlarıyla döşemişti. Devletin teşvik sistemini bölgenin zenginlerine anlatıyordu. Bunların üzerine projeler düşünüyordu.

TEŞVİKLERİ ARTIRIYORDU

Devletin açıklamış olduğu teşvik paketini iş başarır nitelikte olan insanlara uygulatıyordu. Kardeşim müteşebbislerin devletten teşvik alabilmesi için gerekli olan dosyalarını bizzat ilgileniyordu.

SON KEZ EŞLİK ETTİM

Acılı baba cenaze namazını niye kıldırdığını şöyle anlattı: "Cenazemize sağ olsunlar devletimizin üst düzeyi geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız başta olmak üzere devlet orada hazır bulundu. Biricik evladımı son yolculuğunda diledim ki kendim bizzat ona eşlik edeyim dedim."

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Ağabey Ali Haydar Safitürk, "Kardeşim şehit olmasaydı yıl sonuna doğru 3 bin kişiyi istihdam edecekti" dedi.