Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen bunu Kanuni'ye sorsana
ensonhaber.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde Çamlıca Camii ile ilgili bir açıklama yapmıştı.

Karamollaoğlu'nun, "Hangi akıllının başına Çamlıca Tepesi'ne 60 bin kişilik cami yapmak gelir ya? Bir kere doldursunlar ellerini öperim." şeklindeki açıklaması sadece halkın değil, aynı zamanda da siyasilerin de tepkisini topladı. Bu açıklamaya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen bunu Kanuni'ye sorsana

"KANUNİ'YE, FATİH'E SORSANA"

Erdoğan, "Günlük siyasette farklı düşünmek, farklı davranmak hatta seçimlerde farklı saflarda yer almak bir yere kadar anlaşılabilir bir durumdur ama Büyük Çamlıca Camisi başta olmak üzere doğrudan medeniyet davamızın sembolleriyle ilgili konularda ortaya konulan yanlış tavırların, hiçbir zaman izahı olmaz.

Ayrıca Erdoğan, "'Çamlıca'da o kadar büyük camiye ne gerek var?' diyorlar ya, sen bu hesabı kalkıp Kanuni'ye, Fatih'e sorsana? Bu camiadan mezun olmuş biri diyor bunu. Sen 'Bu kadar okula ne gerek var?' desene. Zavallı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen bunu Kanuni'ye sorsana VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen bunu Kanuni'ye sorsana

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek tipçi dayatmalarına karşı imam hatipler, milletimizin öz değerlerine uygun ve gerçek anlamda kuşatıcı insan yetiştirmek için öne çıkmış, bunu da başarmıştır.

Ağacı yok etmenin en etkili yolu köklerini kurutmaktır. İmam hatiplere saldıranlar, milletimizin köklerini kurutmak istiyordu. Çünkü bu okullar tüm eksiklerine, tüm sıkıntılarına, aldığı tüm yaralara rağmen milletimizin kökleriyle gövdesi arasındaki bağı temsil ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen bunu Kanuni'ye sorsana

AKILLARIN VE GÖNÜLLERİN AYDINLATILMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Seçimlerde başlayan iş birliği öyle anlaşılıyor ki, hızla hayatın tüm alanlarına yayılıyor. Rabb'imden bu tür yanlış yola sapanların akıllarını ve gönüllerini aydınlatmasını temenni ediyorum." diye konuştu.