Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı konuşması
ensonhaber.com

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Trump'la dün akşamki konuşmasından bahsetti ve "Gayet müspet bir gelişme oldu. Çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Suriye sınırında bizim tarafımızdan oluşturulacak 30 kilometrelik (20 mil) güvenli bölge dahil (kendi de bunu ifade etti), tüm konularda ekiplerimiz arasında süren görüşmelerin devamına karar verdik." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüşmesini anlattı ViDEO

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan diğer kısımlar:

"BUGÜNE KADAR EGOSU OLANLARLA YÜRÜMEDİK"

"Adayımız açıkladığı anda teşkilatımızın, adayımızın etrafında kenetlenmesini istiyorum. Kendisi veya istediği biri aday olamadı diye bize tavır alan kişi gözümüzde; hiçbir zaman AK Partili olmamış, olmamıştır. Günü geldiğinde bunu da değerlendireceğiz. Biz bugüne kadar egosunun değil, davasının peşinden gidenlerle yürüdük, öyle de devam edeceğiz. Şimdiden teşkilatlarımıza, adaylarımıza seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.

CHP, FETÖ'DEN SONRA PKK'YI YANINA ALDI

31 Mart seçimlerinin öncesinde de çok garip ve hazin birliktelikler ortaya çıktı. CHP 2014 mahalli seçimlerini FETÖ'cülerin verdiği malzemelerle yürütmüştü. Baktı ki FETÖ'cüler tek başına yetmiyor, şimdi onun yanına PKK'lıları hamur tutkalı ile bir araya getirilmiş birilerini daha aldılar. CHP, milleti kendisinden ısrarla uzak duruyor. Türkiye'nin başına hangi bela musallat olsa bunlar, hemen ellerini ovuşturmaya başlıyor.

Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı konuşması

SIKINTILAR 2023 HEDEFLERİMİZİNDEN BİZİ UZAKLAŞTIRAMAZ

Gelen her türlü saldırıyı bertaraf ederek 2023 hedeflerine yürümeye devam ediyoruz. Sıkıntılar yok mu? Elbette var ama aksaklıkların hiçbiri Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değildir.

BİZ TERÖRİSTLERE KAPIMIZI KAPATTIK

Türkiye son yıllarda tarihi sınamaları üst üste veren bir ülkedir. Bizim yaşadıklarımızı yaşayan ülkelerin nasıl sendelediklerini görüyoruz. Tüm dünyaya sesleniyorum, ülkemize gelen tüm mültecileleri, Ezidileri, Arapları, Kürtleri misafir ettik. Şimdi de Suriye'de ve Irak'ta Araplar ağırlık olmak üzere 300 bine yakın Kürt kardeşimizi misafir ettik, ediyoruz. Biz teröristlere kapılarımızı kapattık, teröristleri asla barındırmayacağız. Biz terörle el ele gezemeyiz. Ülkemizde nasıl onları o çukurlara gömdüysek ülkemiz dışında da onları o çukurlara gömeriz.

SIRADA SINIRIMIZDAN AŞAĞIDA YUVALANAN DEAŞ ARTIKLARI VAR

Şimdi sırada Münbiç ve Fırat'ın doğusu ve daha aşağılarda yuvalanan DEAŞ artıkları var. Suriye meselesinin çözümünün, bu ülkenin toprak bütünlüğüyle herkesin hakkını koruyacak yeni seçimler ve Anayasa olduğunu ifade ettik.

GEÇEN AY SURİYE'DE SAHAYA ÇIKACAKKEN BEKLEME KARARI ALDIK

Amerika ile Suriye meselesinde çok farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu bizi üzdü. Biz stratejik ortağız. Geçtiğimiz ay tam sahaya çıkmak üzereyken Sayın Trump'la, bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Başkan, ABD askerlerini çekeceğini, DEAŞ artıklarıyla mücadeleyi de Türkiye'ye bırakacağını ifade etti. Biz de Fırat Kalkanı'nı hatırlatarak DEAŞ'la mücadelemizin önceliklerimizden olanı ifade ettik. Bunun üzerine askeri harekatımızı beklemeye aldık.

Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı konuşması

TRUMP'LA DÜN AKŞAM MÜSPET BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

Sayın Trump'ın kişisel hesabından verilen mesajlar bizi üzdü. Dün gece bu meseleleri konuştuk. Gayet müspet bir gelişme oldu. Çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Suriye sınırında bizim tarafımızdan oluşturulacak 30 kilometrelik (20 mil) güvenli bölge dahil (kendi de bunu ifade etti), tüm konularda ekiplerimiz arasında süren görüşmelerin devamına karar verdik. Önceliğimizin DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele olduğunu ifade ettik. Suriye'de hiçbir etnik ve dini grup gözetmeden herkese kucak açtığımızı ve terör örgütlerinin bu etnik gruplara zulüm uyguladığını ifade ettik. Bunun belgelerini de danışmaları aracılığıyla kendisine ilettik. Bu terör örgütlerinin neler yaptıklarından bilgisi yoktu ki bizim bu aydınlatmamızdan memnun olduğunu söyledi.

TÜRKİYE; KÜRDÜ, ARABI TÜM KARDEŞLERİMİZİN DEVLETİDİR

Türkiye siyasetin ve diplomasinin imkanlarını kullanmadan yana bir ülke olarak, üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Sayın Trump'la, tüm bu konularda tarihi bir öneme sahip anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum. Bir süredir uluslararası çevrelerde dile getirilen yanılgıyı düzeltmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti; Kürdüyle, Arabıyla tüm kardeşlerimizin devletidir. Hangi inanç grubundan olursa olsun hepsinin devletidir."

Günün önemli gelişmeleri VİDEO