Mısır Çorbası nasıl yapılır

Mısır çorbası denilince ilk akla mısır unuyla yapılmış bir un çorbası gelse de pek ilgisi yok. Direk mısırın kendisiyle yapılan mısır çorbası oldukça sağlıklı bir çorbadır.

Mısır Çorbası nasıl yapılır

Zengin lif içeriği ile kandaki şekerin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar. Yine lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek ishal ve kabızın önüne geçer. Koroner kalp rahatsızlığı riskini düşürür. Yüksek karbonhidrat içeriği ile de enerji verir. A vitaminini bol bulundurması sayesinde gözlere de faydalıdır. Kan yapar. Mideyi güçlendirerek gastritin giderilmesine yardımcı olur.

MISIR ÇORBASI TARİFİ

500 gr mısır

1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 adet et yada tavuk bulyon

Tuz

Hazırlanışı:

Tercihen koçanıyla alınmış ve haşlanarak ayıklanmış mısır yoksa dondurulmuş ya da konserve mısır, süt veya su ile blenderdan geçirilir. Tahta bir kaşık yardımıyla posası ayrılana kadar tel süzgeçten geçirilir. Gerekirse su ekleyerek kolay geçmesi sağlanabilir.

Ortaya çıkan krema kıvamlı mısırı bir kenera ayırıp un, tereyağ ve sıvı yağ ile birlikte 5 dakika kadar kavrulur.

Kavrulan una oda sıcaklığındaki su ve süt eklenir. Karışım kaynayınca üzerine mısırı eklenir. Ardından et yada tavuk bulyon ve tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatılır.

AFİYET OLSUN...