Dış basından derlenen haberlerde bugün
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

WSJ, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya yönelik darbe planlarının, muhalif lider Guadio ve bir grup müttefiği tarafından son ana kadar gizli tutularak planlamasını manşete taşıdı. ABD ordusunun, nisan ayının sonunda Suriye'den çekileceğinin de belirtildiği ana sayfada paylaşılan bir diğer haber ise geçtiğimiz günlerde Kongre’de Birliğin Durumu konuşmasını gerçeklşetiren ABD Başkanı Trump’ın gündeminde öne çıkan yasal kürtaj sınırlandırılması önerisi oldu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

ABD – THE NEW YORK TIMES

Lousiana Yüksek Mahkemesi’nin, eyalet sınırları içinde kürtajın sadece tek bir yetkili merkez tarafından gerçekleştirilmesini öngören yasa tasarısını reddetmesini manşete taşıyan gazete, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın, 2017'de yaptığı konuşmada üst düzey bir yetkiliye, Cemal Kaşıkçı’nın ülkeye geri dönmemesi halinde öldürülmesini emrettiği iddialarına da yer verdi.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere Merkez Bankası’nın, Brexit sürecinde yaşanan belirsizlik nedeniyle 2019 yılında son 10 yılın en düşük büyümesini beklediğini açıklaması, The Times tarafından ana sayfaya taşındı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Instagram’ın getireceği “kendine şiddet uygulayan kullanıcıların içeriklerinin gizlenmesi” uygulamasının devreye girmesini gündeme taşıyan gazete,  Başbakan Theresa May ile görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’ın “Avrupa Birliği'ne bağlı 27 ülkeden hiçbiri İngiltere ile olan anlaşma şartlarını tekrardan konuşmak istemiyor” açıklamalarını da ana sayfadan verdi.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

FRANSA – LE FIGARO

İtalya ve Fransa arasında devam eden diplomatik krizi değerlendiren gazete, İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin, Fransa'nın Roma Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı almasının ardından "Hiç kimseyle kavga etmek istemiyoruz." açıklamalarını da manşetten paylaştı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

ALMANYA – DER TAGESSPIEGEL

Alman gazetei Macron'un, Sarı Yelekler'in sebep olduğu sorunları çözmek amacıyla 15 Mart'a kadar sürecek müzakere toplantılarını yönetmek için ülkede kalacağı ve bu sebeple gelecek hafta Almanya'da düzenlenecek Münih Güvenlik Konferansı'na katılarak Merkel’le yapacağı görüşmeyi de iptal etmesini manşete taşıdı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün