5 AB ülkesinden İngiltere bildirisi: Hemen çıkın
Ajanslar

1

Almanya’nın çağrısıyla bir araya gelen Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika ve Lüksemburg Dışişleri Bakanları Berlin’de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bildiri yayınladı.

"BİR AN ÖNCE AYRILIN"

Bildiride, Birleşik Krallık’ın hızlı bir şekilde karar vermesini istediklerini kaydeden diplomatlar, “Birleşik Krallık hükümetinden, acele edilmesini ve netlik sağlayarak ayrılma kararını yürürlüğe koymalarını istiyoruz” dedi.

"ÇABALARIMIZA ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ"

Bildiride kurumlar ile çalışmaya hazır olduklarını bildiren diplomatlar, bu durumu ciddiye aldıklarını ve AB’yi tüm vatandaşlar için daha iyi çalışır hale getirmeye kararlı olduklarını ifade etti. Bakanlar, “Ortak Avrupalı cevapların üstesinden gelebileceği zorluklara karşı ortak çabalarımıza odaklanmak zorundayız” dedi.

MERKEL: ÇİRKİNLEŞMEYELİM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreciyle ilgili müzakerelerle ilgili olarak 'Çirkinleşmeye gerek yok, usulüne uygun yürütülmeli' dedi.

ACELESİ YOK

Merkel ayrıca, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ilgili yaptığı 'Bu süreç arafta bırakılmaması için mümkün olan en kısa sürede başlamalı' açıklamasının aksine 'Acelesi yok' yorumu yaptı.