5 yaşındaki çocuk ameliyattan bir gün sonra öldü
DHA

Zonguldak'ın Danışmentli köyünde yaşayan Ebru Akalın ve İstanbul Havalimanı'nda çalışan Cüneyt Akalın çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eren Akalın, 12 Şubat Salı günü Ereğli Devlet Hastanesi'nde bademcik ameliyatı oldu.

Yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından odasına alınan ve çarşamba sabahı taburcu edilen Eren, gece köydeki evlerinde fenalaştı. Ailesi tarafından aynı hastanenin acil servisine götürülen Eren, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ebru ve Cüneyt Akalın çifti, acil serviste aldıkları acı haberle yıkıldı.

5 yaşındaki çocuk ameliyattan bir gün sonra öldü VİDEO

ÖLÜM NEDENİ RAPORDA ORTAYA ÇIKACAK

Cumhuriyet savcısı, Eren Akalın'ın kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yaptı. Otopsinin ardından Eren'in cenazesi, 14 Şubat Perşembe günü Danışmentli köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Oğlunun mezarını ziyaret eden anne Ebru Akalın, Eren'in ölümünün ameliyatla ilgili olduğunu düşündüklerini söyledi. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek hastane ve sorumlu doktorlar hakkında şikayetçi olduklarını anlatan Ebru Akalın, "Bize gün verdiler. Pazartesi hastaneye yattık. Salı sabahı saat 08.55'te ameliyata girdik. Saat 09.50'de çıktık. Bizi, 1 gün sonra saatimiz dolmadan 08.30'da çıkarttılar. Eve geldik. Aynı gece çocuğum fenalaştı. Ben herkesi kaldırdım evde. Çocuğumu acile götürdüm. Zaten çocuğum yolda canını verdi. Nefesi kesildi benim çocuğumun. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Götüremedim, yetiştiremedim çocuğumu." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

5 yaşındaki çocuk ameliyattan bir gün sonra öldü

OĞLUNUN ÖLÜM HABERİNİ ÇALIŞIRKEN ALDI

Cüneyt Akalın ise oğlunun ölüm haberini, İstanbul'da çalıştığı iş yerinde aldığını söyledi. Eren'in ölüm haberiyle büyük şok yaşadığını ifade eden baba Akalın, şöyle dedi:

"Sabaha karşı haber geldi. Apar topar valizlerimi topladılar. İstanbul 3'üncü havalimanında çalışmaya gitmiştim. Çocuğum sağ iken gittim, öldüğünü öğrendim, geri geldim. Basit bir ameliyat olduğunu düşünüyorduk. Ölümü bizi yıktı. Sorumlular hakkında şikayetçiyiz. İhmal olduğunu düşünüyoruz."

5 yaşındaki çocuk ameliyattan bir gün sonra öldü

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ebru Akalın'ın babası Hüseyin Güney de torununun hiçbir sağlık sorunu olmadığını belirtti. Gözyaşlarına hakim olamayan dede Güney, "Bu konuda sorumlu kimse, hangi kurumsa onlar cezasını çekecekler. Biz bunu araştırıp öğrenmek istiyoruz. Biz gerekli makamlara gerekli ifadelerimizi vereceğiz. Bu işin takipçisi olacağız. İhmal varsa ihmali yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Davacı olacağız. Zamanı dolmadan hiç kimse çıkmaz. Ben bunu biliyorum. O benim torunumdu. Canımdı yavrumdu. Ben onu kalbime gömdüm." diye konuştu.

HASTANE YÖNETİMİ OTOPSİ RAPORUNU BEKLİYOR

Ereğli Devlet Hastanesi yetkilileri ise konu ile ilgili adli sürecin devam ettiğini, otopsi raporu sonucunda bir ihmal görülmesi durumunda, hastane yönetimi olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)