Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’nin reforme edilmesi şart

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine gelmişti.

Cumhurbaşkanı, New York'ta yeni Türkevi binasının temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

"DÜNYA ARTIK BM'NİN KURULDUĞU GÜNDEKİ DÜNYA DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya artık BM’nin kurulduğu gündeki dünya değil. BM’nin değişen şartlara ayak uydurması için reforme edilmesi şart." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’nin reforme edilmesi şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’nin reforme edilmesi şart VİDEO

YENİ TÜRKEVİ SIKINTIYA DÜŞENLERİN GÜVENLİ LİMANI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Türkevi ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarına ve tüm halklara hizmet verecek. Bu yeni binayı sıkıntıya düşen herkes için güvenli bir liman haline getirme hedefindeyiz. Tam karşıdaki BM binasına asıl misyonunu hatırlatacak. BM teşkilatı tüm eksikliklerine rağmen dünyada herkesin sesini duyurabildiği yegane küresel çatıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’nin reforme edilmesi şart

Erdoğan: Türkevi'nin BM'ye asıl görevini hatırlatmasını umuyorum VİDEO

İSTANBUL'UN BM MERKEZİ OLMASINI TEKLİF ETTİK

Milyonlarca insana yeni iş imkanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tehditlerle mücadele için yeni yöntemler geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Aslolan BM yapısı üzerindeki reformdur. Türkiye kurucu üyesi olduğu BM'ye önemli katkılarda bulunuyor. İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik. Yürüttüğümüz etkin diplomasiyi güçlendirmek istiyoruz. Birleşmiş Milletlerin değişen şartlara ayak uydurmak için reforme edilmesi şarttır.

Erdoğan: İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik VİDEO