Yeni metro hattında ikinci etap başlıyor
Ajanslar

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Mecidiyeköy İstasyonu bu metro hattının en önemli transfer İstasyonu olacak. Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 istasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt metrosuna entegre olacak. Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı. Yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.

Yeni metro hattında ikinci etap başlıyor

KABATAŞ-BEŞİKTAŞ-MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METRO HATTI

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor. İstasyonlar şu şekilde:

"Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey."

Yeni metro hattında ikinci etap başlıyor

İBB'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre:

1. ŞİŞLİ-MECİDİYEKÖY İSTİKAMETİNDE

Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır. (Ek’li Trafik Sirkülasyon Projesi ve İllüstrasyonda gösterilen şekilde)

2. MECİDİYEKÖY-ŞİŞLİ İSTİKAMETİNDE

-    Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir. (Ek’li Trafik Sirkülasyon Projesi ve İllüstrasyonda gösterilen şekilde)

3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli  yönüne katılımı sağlanacaktır.

Yeni metro hattında ikinci etap başlıyor

METRO HATTI BİLGİ

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor.

İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak.

Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak. 
Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu,  Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır.

Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.

YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ

Mahmutbey-Mecidiyeköy  26 dakika
Kağıthane-Mecidiyeköy  4,5 dakika
Alibeyköy-Taksim   12 dakika
Kağıthane-Üsküdar  26 dakika
Tekstilkent-Mecidiyeköy  20,5 dakika
Çağlayan-Yenikapı   14,5 dakika
Alibeyköy-Bostancı   47 dakika
Çağlayan– Üsküdar   23,5 Dakika 
Ümraniye– Kağıthane   39,5 Dakika 
Eyüp (Alibeyköy)– Kadıköy 36,5 Dakika
Beşiktaş-Mecidiyeköy     5,5 dakika
Beşiktaş-Kağıthane   10 dakika
Beşiktaş-Mahmutbey   31,5 dakika
Beşiktaş-Alibeyköy   12,5 dakika
Beşiktaş-Etiler    13 dakika
Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman  25,5 dakika
Bahçeşehir-Mahmutbey  21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy   47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş   52,5 dakika
Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika