Dünya manşetlerinde hafta sonu
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

WSJ, ABD işgücü piyasasında, ocak ayında gerçekleşen istihdam artışını manşete taşıyarak, piyasanın federal hükümet krizine ve küresel ekonomilerdeki belirsizliğe rağmen başarılı olduğuna değindi. Gazenein gündemindeki bir diğer konu ise ABD’nin Soğuk Savaş döneminden beri içinde olduğu nükleer silahların denetiminin temelini oluşturan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiğini açıklaması oldu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

ABD – THE NEW YORK TIMES

NYT da, işverenlerin yaptığı istihdam artışı açıklamalrını ana sayfadan duyurdu. ABD’nin INF’den çekilmeye yönelik planları, WSJ’da olduğu gibi burada da ana sayfadan verildi.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

ABD – FINANCIAL TIMES

Açıklanan yeni istihdam sağlandığı raporu, Financial Times tarafından hükümetin kapalı kalışının ekonomi üzerinde fazla bir olumsuzluğa yol açmadığı şeklinde yorumlandı. ABD'nin, INF Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini artık yerine getirmeyeceğinin açıklanmasının ardından Trump’ın, Rusya'nın yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde 6 aylık sürecin sonunda anlaşmadan tamamen ayrılmış olacakları açıklamaları da ana sayfada yer aldı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İNGİLTERE – THE TIMES

The Times’in ana gündem konusu, Birleşik Krallık’ta kabul edilip yürürlüğe sokulması beklenen okullarda cep telefonu kullanım yasağı oldu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

FRANSA – LE MONDE

Sarı Yelekliler eylemleri devam ederken, Toulouse ve Nantes şehirlerindeki protestolarda, polisle eylemciler arasında yaşanan gerginliği gösteren videolar kamuyla paylaşıldı. Hakkında soruşturma açılan bir video da, Fransız gazetenin ana gündem konusu oldu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İRAN – IRAN DAILY

İslam Devrimi'nin 40. yıl dönümünün kutlanışı ve törenleri, İranlı gazetenin manşetini süslerken, ABD'nin INF Anlaşması'ndan çekilmesi ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in çekilme kararı sonrası, Washington yönetimine yönelttiği sert eleştiriler de ana sayfada yer aldı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu