Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

FRANSA – LE FIGARO

Fransız gazete, Suriye’nin Bagoz kentinde DEAŞ terör örgütüyle çatışan YPG’li teröristleri kahramanlaştırarak manşete taşıdı. YPG’li teröristlerin kiralık kamyonlarla bölgedeki sivilleri tahliye ettiğinden bahseden gazete, örgütün, ellerindeki YPG’lileri ve altınları vermesi için DEAŞ ile yaptığı pazarlığı ise görmezden geldi. Pazarlıktaki anlaşmazlıklar yüzünden Bagoz'da sıkışan binlerce sivil, hala teröristlerin kuşatması altında bulunuyor.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD Başkanı Donald Trump ile tarihi bir zirve gerçekleştirecek olan Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye varışını manşete taşıyan gazete, Kim’in ayağına kırmızı halılar serildi detayını ise ön plana çıkardı. Trump'ın 3 yıl hapis cezasına çarptırılan eski avukatı Michael Cohen’ın, "Trump’ın ilişkiye girdiği porno yıldızına, Beyaz Saray’daki ofisinde susması için rüşvet verdiği " yolunda ifade vereceğini de ana sayfadan duyuran gazetenin gündeminde öne çıkan diğer bir konu, İngiltere Başbakanı Theresa May'in, ülkesinin Avrupa Birliği'nden anlaşmasız ayrılmaması için Brexit'i ertelemeye yönelik bir planı değerlendirdiği açıklamaları oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

NYT, ABD Temsilciler Meclisinin, Başkan Donald Trump'ın sınır güvenliği gerekçesiyle ilan ettiği ulusal acil durumun iptal edilmesini öngören tasarıyı onaylamasını ana sayfadan paylaştı. Trump’ın Kuzek Kore lideri Kim Yong Un ile yapacağı görüşmede ılımlı bir yaklaşım benimseyeceği yönünde bir yorumu öne çıkaran gazete, Metodist Kilisesi’nin, ülkenin en büyük ikinci Protestan kilisesini bölebilecek bir karar alarak eşcinsel evliliklere olan yasağını güçlendirmek için oy kullanmasına da yer verdi.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere gündemini oldukça meşgul eden anlaşmasız ayrılık konusu üzerinde ısrarla uğraş veren Başbakan May’in, yeni bir önerge için Parlamento'yu zorlayacağını konu edinen gazete, May’in Brexit'in ertelenmesi ya da ayrılık için anlaşmasızlığı hedefleyen önergeyi Meclis'e götürmesini manşete taşıdı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden anlaşma olmaksızın ayrılmasının finansal istikrar açısından en riskli senaryo olduğunu söylemesinin ardından, İngiliz ekonomisini bekleyen yüzde 9’luk küçülme ihtimali, gazetenin öne çıkardığı konu oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

İran'ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in istifasını duyurmasının ardından, Zarif'i destekleyen vekiller imza kampanyası başlatarak, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Zarif'in istifasını kabul etmemesini istedi.

Yabancı basında günün manşetleri