7 kişi boğularak öldü

7 kişi boğularak öldü

Tekirdağ, Ordu, Batman ve Aydın'da yaşları 17 ile 75 arasında değişen 7 kişi, serinlemek için girdikleri deniz ya da akarsuda can verdi. Ordu'da 17 yaşındaki Gökhan Karaer, akıntıya kapılıp boğularak öldü. Gencin boğulduğu bölgenin tehlikeli alanlar kapsamında olduğu ve denize girmenin yasak olduğu belirtildi. Ancak ceset çıkarılırken 30 metre ötede bazı çocukların denizde yüzdüğü görüldü.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek vatandaşlar çareyi denize gitmekte bulurken, Tekirdağ, Ordu, Batman ve Aydın'da 7 kişi boğularak öldü.

TEKİRDAĞ'DA 4 KİŞİ BOĞULDU

İstanbul'dan önceki gün arkadaşları ile birlikte Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesine gelen ve iki ay sonra askere gideceği öğrenilen 19 yaşındaki Hidayet Yiğitoğlu, pazar günü serinlemek için denize girdi. Eğlenirken denizde açıldığının farkına varamayan Yiğitoğlu, ?imdat' diye bağırdıktan sonra kayboldu. Yiğitoğlu vatandaşlar tarafından denizden çıkarıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul'dan Yeniçiftlik'e yeğenleri ile birlikte gelen Fatih Kaçır (26), akrabası Ömer Turan (26) ise bu olaydan iki saat sonra girdikleri denizde boğuldu. İki gencin cesedi vatandaşlar tarafından çıkarıldı.

Kız arkadaşı ile birlikte denize girmek için İstanbul'dan Yeniçiftlik'e gelen 18 yaşındaki Nurettin Aktaş, serinlemek için denize girdi. Gencin uzun süre denizden çıkmaması telaşlanan kız arkadaşı durumu Aktaş'ın babası Recep Aktaş'a telefonla anlattı. Aktaş da hemen Yeniçiftlik Jandarma Komutanlığı'nı arayıp oğlunun bulunmasını istedi, ardından da beldeye geldi. Sahil Güvenlik ekipleri ve dalgıçlar, gencin cesedini olaydan 18 saat sonra denize girdiği yerden 300 metre açıkta buldu. Aktaş'ın cesedi botla kıyıya çıkarıldı. 4 kişinin cesedi de otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ORDU'DA 17 YAŞINDAKİ GÖKHAN TEHLİKELİ BÖLGEDE DENİZE GİRDİ, ÖLDÜ

Ordu'nun Durugöl Mahallesi sahilinde serinlemek için denize giren 17 yaşındaki Gökhan Karaer, akıntıya kapılınca herkesin gözleri önünde boğularak öldü. Olay yerine gelen dalgıç polislerin yaklaşık 45 dakika süren çalışması sonucunda gencin cansız bedeni denizden çıkarıldı. Gencin cesedi Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yetkililer, gençlerin suya girdiği bölgenin tehlikeli alanlar kapsamında bulunduğunu, burada denize girmenin yasak olduğunu belirtti. Ancak ceset çıkarılırken 30 metre ötede bazı çocukların denizde yüzdüğü görüldü.

AYDIN'DA 75 YAŞINDAKİ ADAM BOĞULDU

Aydın'ın Didim ilçesi Mavişehir Mahallesi sahilinde denize giren İsmet Ayhan (75) boğularak öldü. Vatandaşlar tarafından kıyıya çıkarılan Ayhan'ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

BATMAN ÇAYINDA BOĞULDU

Batman'da arkadaşlarıyla merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Şerbetli mevkisinde pikniğe giden Yaşar Güneş (25), serinlemek için girdiği Batman Çayı'nda akıntıya kapılarak kayboldu. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Güneş'in cesedi bulunarak, sudan çıkarıldı. Güneş'in cesedi otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesine götürüldü.