7 yaşındaki Abdulhalim'in protez mutluluğu
Ajanslar

Suriye'de, rejim güçlerinin saldırısında evlerine bomba isabet eden ve bu sırada bacaklarını yitiren Abdulhalim Jonaidi, yapılan protezlerle yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşıyor.

ARTIK YÜRÜYEBİLECEK

Reyhanlı'da hayırseverler tarafından kurulan protez merkezinin yetkilileri, Abdulhalim Jonaidi hakkında yaptılan haber üzerine harekete geçerek, küçük Suriyelinin hayalini gerçekleştirdi. Merkezin sorumlusu Tuğrul Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdulhalim'in artık özgürce yürüyebileceğini söyledi.

7 yaşındaki Abdulhalim'in protez mutluluğu

PROTEZLER ÜRETİLDİ, FİZİK TEDAVİSİ BAŞLADI

İki aylık tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Turhan, "Minik kardeşimiz için ilk olarak bacaklarının ölçüleri alındı. Uzman ekip arkadaşlarımız bedenine uygun protezleri üretti ve fizik tedavilerine başlandı." dedi. Protezlerin başarılı şekilde takıldığını ifade eden Tuğrul Turhan, birkaç hafta içinde de Abdulhalim'in protezlerine uyum sağlayacağını kaydetti.

"YENİDEN BACAKLARIM OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Rejim saldırısında iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi, uzun aradan sonra protez bacakla da olsa yürüme heyecanı yaşadı. Protezlerin takıldığı an çok heyecanlandığını anlatan Jonaidi, "Yeniden bacaklarım olmasından dolayı çok mutluyum. Hayatım yeniden güzelleşti. Bana yardım elini uzatan herkese çok teşekkür ediyorum. Tek başına yürüyebilecek olamaktan sevinçliyim." diye konuştu.