Okullara kar engeli
ensonhaber.com

Yurdun değişik bölgelerinde kar yağışı devam ediyor. Valiliklerden yapılan açıklamalara göre okullar bir gün tatil edildi.

İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı ve kuvvetli fırtına nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Fırtına nedeni ile birçok ev ve iş yerinin çatısı uçarken, ekipler ilçe merkezinde yolları temizleyerek tuzlamayı sürdürüyor.

EĞİTİME ARA

Gülnar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı kararla ilçede kuvvetli fırtına ve kar nedeniyle bugün ilçe merkezi ve köylerde tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği bildirdi.

Kararla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit yakınları ile gaziler, engelli personel ve hamileler ile süt izni kapsamında olanlar da idari izinli sayılacak.

Okullara kar engeli

ÇATILAR UÇTU

İlçe mezarlığındaki yapıların çatıları ile yüksek kesimlerdeki bazı mahallelerde bulunan evlerin çatıları uçtu. Gülnar Belediyesi ekipleri de ilçe merkezindeki yolları kardan temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İş makineleri ve işçilerin sürdürdüğü kar temizleme sırasında, tuzlama çalışması yapıldı Yağışlar nedeni ile Gülnar-Mut, Gülnar-Aydıncık  istikametine gidecek olan vatandaşlar ve sürücüler, sel ve su taşkınları nedeniyle uyarıldı

Okullara kar engeli

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, 4 ilçede daha eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ağlı, Seydiler ve Devrekani ilçelerinin tamamında, Küre ilçesinin ise Yatılı Bölge İlkokulu dışındaki okullarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Kastamonu il merkezi ile İhsangazi ve Azdavay ilçelerindeki tüm okullarda, Tosya ve Şenpazar ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği daha önce duyurulmuştu.

Okullara kar engeli

BURSA

Bursa'da kar yağışı nedeniyle dağ ilçeleri Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık ve Keles'te tüm okulların, İnegöl ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okulların bugün için tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Orhaneli, Harmancık ve Keles Kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla, eğitime bugün ara verileceği duyuruldu.

AKSARAY

Aksaray’da gece yarısı başlayan kar yağışı aralıksız devam ederken, okullar bugün tatil edildi, hamile ve engelli kamu çalışanlarına da izin verildi.

Okullara kar engeli

NİĞDE

Niğde’nin Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde, yoğun kar yağışı edeniyle okullar tatil edildi. Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayıldığı bildirildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle 16 Ocak 2019 Çarşamba günü (bugün), il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 1 gün süre ile eğitime ara verildiği belirtildi.

Okullara kar engeli

Günün önemli gelişmeleri VİDEO