Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD Başkanı Trump'ın, ABD'nin güney sınırı boyunca inşa edilmesi planlanan duvarın inşası için gereken paranın sağlanması adına mümkün olan tüm seçenekleri değerlendirdiği açıklamaları, WSJ’ın ana gündem konusu oldu. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nin, Mars'a yıllar önce gönderilen robot Opportunity'nin 'öldüğünü' resmi olarak duyurması ise, gazetenin ana sayfadan paylaştığı diğer bir konu oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

Mars araştırma robotu Opportunity’nin servis dışı kalarak görevine devam edememesi, NYT’ın da ana sayfasında yer alırken, Florida eyaletinin güneyindeki Parkland'da Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırının yıl dönümü için mağdurlarla yapılan röportajlar da manşetten paylaşıldı. Trump’ın Meksika sınırı duvar projesi için devam eden kaynak arayışı ve Beyaz Saray’dan gelen İran füze denemelerinin ABD Ulusal Güvenlik Birimleri tarafından engellendiği açıklamaları, öne çıkan diğer konulardandı.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – FINANCIAL TIMES

FT, Polonya’nın başkenti Varşova’da başlayan Orta Doğu Konferansı’nda konuşan eski New York valisi Rudy Giuliani’nin, zirvenin amacının “İran hükümetine demokratik bir rota belirlemesi için baskı yapmak” açıklamalarını manşete taşıdı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiliz gazete, 15 yaşındayken terör örgütü DEAŞ’a katılmak için evden kaçan İngiliz vatandaşı Shamima Begum’ün pişmalığını dile getiren röportajını ana sayfadan paylaştı.Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Brexit krizi devam ederken, en az 40 eski İngiliz diplomatın, İngiltere Başbakanı Theresa May'e Brexit'i geciktirmesi veya ikinci bir referanduma gitmesi çağrısında bulunmasını gündeme taşıyan gazete, İşçi Partili 10 milletvekilinin, parti lideri Jeremy Corbyn'e ikinci bir referandum çağrısında bulunmaması takdirinde istifa edeceklerini söylemesini de manşetten duyurdu.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Suriye konulu zirve için Rusya'nın Soçi kentine hareketinden önce yaptığı “ABD baskılarına boyun eğmeyeceğiz” açıklamalarına yer veren gazete, İslam Devrimi Lideri Humeyni’nin, İran’ın ABD’yle müzakere yaparsa kaybedebileceğini ve dikkatli olunması gerektiği uyarılarına da yer verdi.

Yabancı basında günün manşetleri