8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen
DHA

Önceki gün Etimesgut'taki Dumlupınar İlkokulu'nun otistik çocuk eğitim sınıfında epilepsi hastası otizmli M.F.D.'ye, iddiaya göre öğretmeni sınıfta şiddet uyguladı.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen VİDEO

DİĞER ÖĞRETMEN O ANLARI KAYDETTİ

Bu sırada başka bir öğretmen, cep telefonuyla olayı kaydetti. Görüntüde, kadın öğretmenin kendisine doğru gelen öğrencisine bağırdığı, eliyle ittiği ve üzerine sandalye fırlattığı görüldü.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen

Yanaklarında kızarıklık oluşan M.F.D.'nin ailesi, durumu öğrenince avukatları Fidel Okan aracılığıyla Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Şiddet anına ilişkin cep telefonu görüntüsü de delil olarak savcılığa teslim edildi.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen

"MORARAN YERLERİ FONDÖTEN İLE KAPATIYOR"

Şikayet dilekçesinde, aynı okulda bakıcı olan S.A.'nın ifadesine de yer verildi. S.A. ifadesinde, "Öğretmen uzun zamandır çocuğa şiddet uyguluyor. Sürekli boğazını sıkıyor. Moraran yerleri tedavi edip fondötenle kapatıyor." dedi.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen

Çocuğun yüzünde darptan kaynaklı kızarıklık oluştuğu aktarılan suç duyurusu dilekçesine ayrıca, "Öğretmen ekstra özenli davranması gerekirken, hem fiziksel hem manevi şiddet uygulamıştır. Bu tarz şiddet hareketleri olan bir kimsenin öğretmenlik yapmaması gerekmektedir." denildi.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'da ilkokulda epilepsi hastası otizmli M.F.D. (8) adlı erkek öğrenciye şiddet uygulandığı iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında öğretmenin açığa alındığını duyurdu. Açıklamada, "Bugün, Ankara’da bir okulumuzda özel eğitim kapsamındaki öğrencimize öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı iddiasına ilişkin medyaya yansıyan görüntü ve haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Konuyla ilgili Bakanlık Müfettişlerimiz tarafından soruşturma başlatılmış olup, söz konusu öğretmen görevinden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir" denildi.

8 yaşındaki otizmli öğrenciyi döven öğretmen

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)