Bakan Pakdemirli: 81 ilde gıda denetimi başladı
AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü bahçesinde, ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde gıda kontrol denetim görevlileriyle bir araya geldi ve gazetecilere açıklamada bulundu.

81 İLDE 6 GÜN SÜRECEK GIDA DENETİMİ

Burada yaptığı açıklamada, bugün 81 il ve ilçede eş zamanlı ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliğini başlattıklarını belirten Pakdemirli, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını artırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberliğimizde, ilk noktamız, süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacak. Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız. " diye konuştu.

Bakan Pakdemirli: 81 ilde gıda denetimi başladı

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ"

Pakdemirli, gıdada taklit ve tağşiş yapanların gözünün yaşına bakmayacaklarını belirterek, denetim görevlerine şöyle seslendi: "Ufak tefek hatalarda esnafı üzmemek lazım, ancak evladınıza yedirmediğiniz bir şeyin tüketim noktalarında üretildiğini ve vatandaşın kullanımına sunulduğunu görürseniz, bu arkadaşların gözünün yaşına bakmayın. Bu denetimleri yaparken de rehberlik göreviniz olduğunu unutmamak lazım. Bilerek, kasten sağlıksız ürün üreterek kullanıma sunanlara da ciddi yaptırım söz konusu olacak ve bunların gözünün yaşına bakmıyor olacağız."

Bakan Pakdemirli: 81 ilde gıda denetimi başladı

"WHATSAPP ŞİKAYET HATTI DEVYERE GİRECEK"

Vatandaşların, satış noktalarından aldığı ürünle ilgili şikayetlerini bildirme imkanlarının olduğunu belirten Pakdemirli, "Buradan müjdelemek isterim, yakın zamanda vatandaşlarımızın şikayetlerini daha etkin iletebilmeleri adına WhatsApp şikayet hattımızı da devreye alacağız." dedi.

Bakan Pakdemirli: 81 ilde gıda denetimi başladı

"TEKRARI DURUMUNDA HAPİS CEZASI UYGULANMALI"

Pakdemirli, gıdada taklit ve tağşiş yapanlara hapis cezası öngören yasa taslağının sorulması üzerine de "Gerekli çalışmalar yapılıyor. En hızlı şekilde çıkmasını bekliyoruz. Bizim arzumuz hapis cezası olması. Adalet Bakanlığı'nın da bu konuda bir olumsuz görüşü yok. Ama bunu bir değil ikinci tekrarlarda yapıyor olmamız lazım. Çünkü bazı tağşiş durumlarında bunu yapanlar, bunu bilmiyor olabiliyorlar. Bir şekilde üreteni ve esnafı korumamız lazım. Tekrarı durumunda hapis cezası getiriliyor olmalı." dedi.

Bakan Pakdemirli: 81 ilde gıda denetimi başladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)