81 ilde yöresel mimariye uygun konut inşa edilecek
AA

e

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,17 ilde başlattıkları yöresel mimari özelliklerine uygun konut projelerinin tüm illeri kapsaması için çalışma yapacaklarını bildirdi.

KIRSAL ALANDA YEREL MALZEMELER TEŞVİK EDİLECEK

Bakan Sarı yaptığı açıklamada, kırsal alanda yerel malzemenin teşviki ile yöresel mimari dokunun gözetilmesine yönelik, yurt genelinde çalışmaların başlatıldığını söyledi.

YÖRESEL MİMARİ YAPILAR İNŞA EDİLEECK

Yerel malzeme ile içi günün teknolojisine uygun dışı yöresel olan mimari yapılar inşa edileceğini belirten Sarı şunları söyledi: "Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce önce saha çalışması yürütüyoruz. Sahadaki o yörenin mevcut has mimarisini koruyarak yeni projeler geliştiriyoruz. Farklı yerlerde bir katlı, iki katlı kırsal alanda kullanılmak üzere projeler ürettik. Buna göre, Karabük, Rize ve Amasya'da 15 tip, Trabzon, Edirne, Balıkesir, Bursa ve Şanlıurfa'da 12 tip, Erzurum, Kayseri ve Denizli'de 6 tip, Muğla, Uşak, Kars, Iğdır, Niğde ve Nevşehir'de 3 tip olmak üzere yöresel mimari özelliklerini yansıtan 141 tip konut projesi elde etme çalışmaları tamamlandı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)