83 yaşında mezun olmanın heyecanını yaşadı

1

Akhisar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Atölyesi Resim Kursu'nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Kursiyerler arasında bulunan 83 yaşındaki Reyhan Kayaş'a kurs öğretmeni ve arkadaşları, kep ve cübbe giydirerek mezun olma heyecanı yaşattı.

"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Hiç okula gitmediğini, okuma yazmayı da sonradan öğrendiğini anlatan 5 çocuk ve 10 torun sahibi Reyhan Kayaş, 70 yaşına kadar çocuk ve torun büyüttüğünü söyledi. Resim yapmayı çok sevdiğini söyleyen Kayaş, "Üç yıl öncesine kadar resimle bir ilgim yoktu. Hayallerim sayesinde resim yapmaya heveslendim ve kursuna gitmeye başladım. Öğretmenim ve arkadaşlarım çok yardımcı oldular. Kursa başladığımızda hiç birimiz bir şey bilmiyorduk. Hocamız çok yardımcı oldu. Ona ve bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, hepsini çok seviyorum. Okuldan mezun olma hayalim vardı, bunu da burada kep ve cübbe giyerek gerçekleştirdim" diye konuştu.

"O BİZİM NEŞEMİZ"

Kurs öğretmeni Saadet Atalı ise Kayaş'ı kursta görünce hem şaşırdığını hem de mutlu olduğunu belirterek, "Reyhan Teyze kursa ilk geldiğinde ağrılarından çok şikayet ediyordu, hatta ağrıları yüzünden kursa gelemeyeceğinden korkuyorduk. Ancak kendisi resim yapmayı o kadar çok benimsedi ki eskiden taksiyle geldiği kursa artık yürüyerek geliyor. Bütün yetişkinlere sanat ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Kendisini artık mezun ettik ancak istediği zaman atölyemize gelip bizler ile beraber çalışabilir. Biz kendisini çok seviyoruz. O bizim neşemiz" ifadelerini kullandı.