89 yaşındaki teyze Dünyayı geziyor
ensonhaber.com

alksdalkdasldk

Sibirya’nın Krasnoyarsk kenti sakini 89 yaşındaki Ekaterina Papina, yaşadığı ciddi sağlık sorunlarına rağmen birçok Avrupa ve bazı Asya ülkelerine seyahatte bulundu.

TÜRKİYE'YE DE GELDİ

Gazeteciler tarafından ‘Lena Nine’ olarak anılan Ekaterina Papina, ilk yurtdışı seyahatini 40 yaşında Polonya’ya yaptığını belirterek, “Daha sonra Prag ve Almanya’ya gittim. Son 5 yıldır Karlovy Vary’ye gidiyorum, orada çok iyi tedavi sunuyorlar. Almanya ve Türkiye’ye de gittim” dedi.

89 yaşındaki teyze Dünyayı geziyor

''ARKADAŞLARIM KISKANIYOR''

Seyahat fikrinin, 6 yıl önce, arkadaşlarından geldiğini anlatan Lena Nine, “Niye evde oturuyorsun, diye sordular. Ben de, ülkeden çıkarmazlar, yabancı ülkeye de sokmaz beni, ne de olsa çok yaşlıyım, dedim. Seyahat acentesine git, dediler. Gittim. Hemen pasaport yaptılar. Şimdi yılda iki kez yurtdışı yapıyorum. Arkadaşlarım kıskanıyor” dedi.

''BAZEN KENDİM DE ŞAŞIRIYORUM''

Seyahatlere sadece sırt çantasıyla çıktığını söyleyen yaşlı kadın, ‘Yine de bir hayli yaşlı birisi için dünyayı gezmek ağır gelmiyor mu?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Çocukluğumdan beri ağır işlerde çalıştım. Savaşın kıtlık ve soğuk yıllarını da yaşadık. Muhtemelen çelikleştik. Bazen kendim de şaşırıyorum, bunu nasıl yapabildim, diye. Galiba tanrı bana güç veriyor. Baksanıza kaç yıldır yaşıyorum.”

89 yaşındaki teyze Dünyayı geziyor

SEYAHAT ETMEKTEN KORKMAYIN

Yaşlı kadının ünü Rusya sınırlarını aşıp; birkaç ülkenin kanalları onun hakkında program yaparken ani şöhreti sükunetle karşıladığını belirten Ekaterina Papina, şunları söyledi: “Akranlarıma şunu söylemek istiyorum, seyahat etmekten korkmayın. Ben korkmuyorum ki. Dünyayı görmek gerek ve bu çok yararlı.”

89 yaşındaki teyze Dünyayı geziyor