Atların yanmasına neden olanların bahanesi 'kısa devre'
İHA

Her yaz turistleri taşıdıkları için eziyet görmekle birlikte kaldıkları sağlıksız koşullar nedeniyle zayıf ve cılız olan atlar şimdi de öldürülüyor.

Savcılığın açıklamasında yangının çıkış sebebi olarak "elektrik kontağı" belirtilmiş olsa dahi atlardan kurtulmak isteyenlerin bunu yapma ihtimallerinin de fazla olduğu göz ardı edilemez.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükada’da 9 atın telef olduğu yangına ilişkin soruşturma başlatıldı. Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 1 Ocak 2019 günü saat 13.00 sıralarında Büyükada Yörükali mevkinde yangın çıktığının ihbarı üzerine, Adalar Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Atlar, İBB'nin rehabilitasyon merkezine götürüldü VİDEO

7 AT ZARAR GÖRMEDEN KURTARILDI

Yapılan ilk inceleme sonucunda yangının, ahırlara gayrinizami olarak çekilen tesisatta oluşan kısa devreye bağlı olarak ortaya çıkan elektrik akımının, çevredeki yanıcı maddeleri tutuşturması sebebiyle çıktığının belirlendiği kaydedildi. Yangından dolayı ahırlarda bulunan 9 atın telef olduğu, 3 atın yaralı vaziyette kurtarılıp tedavi edilmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı veteriner Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiği, 7 atın da zarar görmeden kurtarıldığı belirtildi.

"SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTE"

Açıklamada, “Soruşturma, maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın gözetiminde titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Büyükada'da yangın

Atların yanmasına neden olanların bahanesi 'kısa devre'

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)