9 yaşındaki kızı taciz eden zanlı tutuklanmadı
İHA

İzmir’in Bornova ilçesinde, arkadaşının dedesi Tuncay Ç.’nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K. (9), duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden yaşamını yitirdi.

TUTUKSUZ YARGILANMA

Tutuksuz sanık Tuncay Ç. hakkında, “mağdurun bitkisel hayata ve ölümüne neden olacak şekilde çocuğa cinsel istismarı ile çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarından dava açıldı. Mahkeme, Tuncay Ç. hakkında, Y.K.’nin ölümüne ilişkin “kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davanın bu dosyayla birleştirilmesine karar verdi.

DURUŞMA

9 yaşındaki kız çocuğu Y.K.’ye, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın, yargılanmasına devam edildi.

MUĞLA'DA TACİZDEN TUTUKLANDI

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, taraf avukatlarıyla hayatını kaybeden Y.K.’nin yakınları hazır bulundu. Muğla’da başka bir “cinsel istismar” suçlamasından tutuklu bulunan, tutuksuz sanık Tuncay Ç. duruşmaya katılmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, daha önce de ısrarla sanığın tutuklanması gerektiğini savunduklarını ancak mahkemenin de bu talebi ısrarla reddettiğini hatırlatarak, sanığın Muğla’nın Menteşe ilçesinde 2 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti.

YENİDEN TUTUKLANMASI REDDEDİLDİ

Sanığın çocuklar için tehlike oluşturduğunun altını çizen Tezcan, benzer olayların tekrarlanmaması için sanığın tutuklanmasını bir kez daha talep etti. Duruşma savcısı, sanığın tutuklanmasına yönelik bir talebinin olmadığı yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti de sanığın tutuklanması yönündeki talebin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)