TOKİ'den Çorum'a 220 yeni konut

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle geliştirilen projelere devam ettiklerini belirtti. Alaca ilçesinde 220 konut ile ticaret merkezinin yapımı için sözleşme imzalandığını,yer tesliminin de kısa süre içinde gerçekleştirileceğini ifade eden Turan, konutların yöresel mimarinin izlerini taşıyacağını dile getirdi.

TOKİ'den Çorum'a 220 yeni konut

GELENEKSEL DOKUYA UYGUN OLACAK

Şehirlerin geleneksel dokularına uygun konut projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Turan, "Alaca ilçesinde inşa edilecek 220 konutun zemin katlarında yerel mimariye uygun taş kaplama kullanılacak. Pencerelerin çevrelerinde ahşap görünümlü söveler ve yer yer ahşap görünümlü kaplamalar kullanılacak. Proje bittiği zaman örnek teşkil edecek" ifadesini kullandı.

TOKİ'den Çorum'a 220 yeni konut

MAHALLE KONSEPTİNDE İNŞA EDİLECEK

Turan, TOKİ'nin projelere sadece barınma olarak bakmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Günümüzde vatandaşların beklentileri değişti. Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz."